Maailmalla nosteessa oleva Alma: Aion nostaa musiikillani Suomen maailmankartalle

Lauantaina Flow Festivalilla esiintyvä laulaja keskittyy syksyllä ensimmäisen albuminsa tekemiseen.

Alma
Uutisvideot: Alma kertoo maailmanvalloituksestaan
Uutisvideot: Alma kertoo maailmanvalloituksestaan

Alma esiintyy Flow Festivalilla toista kertaa. Viime vuonna hän heitti keikan pienessä teltassa, joka pullisteli yleisöä äärimmilleen. Tänä vuonna teltta on vaihtunut isompaan. Laulaja kertoo pitävänsä telttakeikoista, sillä niihin saa intiimimmän tunnelman.

Tänä kesänä Alma esiintyy Suomessa vain kaksi kertaa. Ensimmäinen oli heinäkuussa Ruisrockissa. Esiintyminen lauantaina Helsingin Flow Festivalilla on erityisen tärkeä.

– Kun on koko kesän kiertänyt ympäri Eurooppaa, niin tämä on kesän kohokohta. Paikalla ovat ystävät, perhe ja kaikki rakkaat ihmiset. Jännittävää.

Potkua uraan BBC:ltä ja netistä

Alman menestys maailmalla on ollut suomalaisittain poikkeuksellista. Hänen kappaleensa soivat radioissa ympäri maailmaa.

Erityinen onnenpotku on ollut se, että Alman kappale Chasing Highs pääsi soittoon Britannian BBC Radio 1:n A-listalle. Listaa seurataan tarkasti ympäri maailmaa.

Suosion myötä Almaa on viety kesän aikana esiintymään Euroopan festareille hurjaa vauhtia. Keikkoja on ollut Britanniasta Itä-Eurooppaan. Joka viikko on ollut kolme keikkaa.

Laulaja ei ole itsekään uskonut nousevaa suosiotaan ja pyytänyt, että hän voisi esiintyä pienillä lavoilla. Hittejä kun ei ole kuin vasta muutama.

– Esimerkiksi Romaniassa lava oli himmeen iso ja tänne mahtuu kymmenentuhatta ihmistä. Ei tänne tule yhtään ketään. Mutta ei ole ollut kertaakaan tyhjää ja jengi osaa sinkkujen sanat.

– Se on avannut silmiä, kuin internetin ihmeellinen maailma on vienyt biisejä eteenpäin. Se on hullua.

Ensimmäiselle albumille Suomi-meininkiä

Alma kertoo, että hän pysyy vauhdissa mukana oman tiiminsä ansiosta, joka koostuu pitkälti suomalaisista.

– Kyllä välillä tuntuu, että hetkonen. Meilläkin on ollut niin kiireistä, että ei ole kerennyt miettimään. Varmaan sitten kun aletaan kesän jälkeen tekemään tosissaan albumia, niin sitten varmaan tulee sellainen, että mitäs tässä tapahtuikaan. Sitten kirjoitetaan biisejä niistä vaiheista.

Ensimmäistä albumiaan Alma aikoo tehdä puolet Los Angelesissa ja puolet Suomessa. Esimerkiksi brittiläinen muusikko Charli XCX on tulossa tekemään kappaleita Suomeen. He aikoivat tehdä yhdessä biisejä Suomenlinnassa.

– Se mitä olen kirjoittanut Losissa on aivan erilaista. Mutta haluan pitää suomalaisuuden ja Suomi-Alman ja omat juuret mukana. Siinä pitää olla Suomi-meininkiä, eikä pelkästään mitään Amerikka-rällätystä.

Levy julkaistaan ensi vuonna. Sen ilmestyminen myöhästyi, sillä Alma on ollut niin kiireinen.

Tähtäimessä maailmankiertue

Laulaja pohtii, että hänen nopeasti tullut suosionsa on monen asian summa.

– Mulla on ollut paljon asioita, jotka ovat menneet oikein. Mulla on sikahyvä tiimi, mä olen osannut kirjoittaa oikeanlaisia biisejä, osannut hurmata oikeita ihmisiä ja ihmiset ovat tykästyneet muhun persoonana. Mä olen koko elämäni tähän pistänyt.

Ensi vuonna tähän aikaan Alma haaveilee olevansa maailmankiertueella.

– Ainakin nyt Euroopan-kiertue ja varmaan jonkun verran myös Amerikkaankin. Toivon mukaan vain asiat etenevät ja pää pysyy kasassa ja meikä pysyy onnellisena. Tässä tekee koko tiimi töitä, että saadaan Suomi maailmankartalle.

Muokattu 14.8. klo 10:59 Artikkelista korjattu Charli XCX oikeaan kirjoitusmuotoon.