1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ukkonen

Video: Kiira-rajuilma liikkuu täydellä voimalla itään: "Ei näytä liikkuessaan heikkenemisen merkkejä"

Kiiraksi nimetty ukkosrintama liikkuu nopeasti idän suuntaan. Rintama on vahvimmillaan rannikon tuntumassa.

ukkonen
Säänurkka: Kiira-rajuilma etenee illan ja yön aikana itään
Säänurkka: Kiira-rajuilma etenee illan ja yön aikana itään

Pääkaupunkiseutua runnonut, kattopeltejä repinyt ja puita kaatanut rajuilma jatkaa kulkuaan itään. Rajuilma riehui Helsingin päällä iltaseitsemän jälkeen. Yhdeksän aikoihin se oli liikkunut jo Kymenlaaksoon.

Rintama liikkuu itään sadan kilometrin tuntinopeudella ja se saapuu kymmenen-yhdentoista aikoihin Kotkaan ja Lappeenrantaan. Rajuilma on voimissaan erityisesti rannikolla, mutta rankkasadetta ja ukonilmaa on luvassa myös pohjoisemmas. Sadetta saattaa ulottua jopa Joensuuhun saakka, kertoo Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi.

– Ukkosrintama ei näytä liikkuessaan heikkenemisen merkkejä, koska siinä on paljon energiaa, Kotakorpi toteaa.

Pääkaupunkiseudulle saapuu illan aikan toinen, pieni ukkosrintama

Rajuilman sademäärät jäivät pääkaupunkiseudulla yllättäen vain 10-20 milliin, vaikka paikoin satoi voimakkaasti. Pääkaupunkiseudulle saapuu Kiiraa pienempi rintama mahdollisine ukkosineen ja sateineen kymmenen jälkeen illalla.

Helsinki-Vantaalla oli tänään kesän helteisin päivä. Rajuilman vyöryessä Helsinkiin iltaseitsemän jälkeen, lämpötila romahti Helsinki-Vantaalla vartissa 23,5 asteesta 16,1 asteeseen. Tuolloin myös tuuli puuskittaisesti 23 metriä sekunnissa, Helsingin majakalla jopa 32,5 metriä sekunnissa, Ilmatieteenlaitokselta kerrotaan.

Rajuilman liikkuminen on hidastumassa ja sen odotetaan ehtivän Suomen rajojen ulkopuolelle itään viimeistään aamuun mennessä. Sitä ennen itärajan pinnassa ukkostaa voimakkaasti.l

Helsingissä suuri musiikkifestivaali keskeytyi rajuilman vuoksi

Helsingin Suvilahdessa käynnissä olevan ja vällillä tunniksi keskeytetyn Flow-festivaalin iso teltta repeytyi rajuilmassa ja sitä korjataan. Myös päälavan iso screen on rikkoutunut. Festivaali kuitenkin jatkuu.

Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi ennustaa huomisen olevan poutainen, mutta samalla lämpötilat asettuvat noin kahdenkymmenen asteen tienoolle.

Lue seuraavaksi