Juna- ja lentoliikenteessä yhä häiriöitä huonon sään vuoksi

Teillä voi olla ajoesteitä ja ajokaistoja suljettuna eri puolilla eteläistä Suomea puiden kaaduttua ajoradoille.

Kotimaa
Rankkasade piiskaa Runeberginkatua Helsingissä.
Rankkasade piiskaa Runeberginkatua Helsingissä.Teemu Salonen / Lehtikuva

Juna- ja lentoliikenteessä on yhä häiriöitä huonon sään vuoksi. Finavialta kerrotaan lentoliikenteen myöhästelevän Helsinki-Vantaalla. Junat ovat aikataulustaan jäljessä ainakin Helsinki - Kuopio, Helsinki - Imatra ja Pietari - Helsinki välillä.

Ratajärjestelmävikojen vuoksi Lahden ja Helsingin väliset junat ajettiin illalla Riihimäen kautta. Haarajoen ja Mäntsälän matkustajat kuljetettiin bussikuljetuksin. Liikennevirasto tiedotti, että klo 22.20 alkaen Helsingin ja Lahden väliset matkustajajunat ajetaan normaalisti oikorataa Lahdesta Keravalle.

Tielaitos on varoittanut erittäin huonosta ajokelistä voimakkaan vesisateen ja tuulen vuoksi mm. Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen alueilla.

Teillä voi yhä olla ajoesteitä ja ajokaistoja suljettuna monin paikoin eri puolilla eteläistä Suomea puiden kaaduttua ajoradoille.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä junia on mm. kehäradalla karsittu. Ukkosmyrsky oli kaatanut puun radalle ja aiheuttanut sähköratavaurion Martinlaakso-Vantaankoski välille.

Lentoliikenne oli puoli tuntia keskeytyksissä salamoinnin ja tuulen takia. Finavian mukaan muutama lento jouduttiin ohjaamaan laskuun Vantaan sijaan Tampereelle.

Myös lentoaseman paikallisjunaliikenteessä voi esiintyä häiriöitä. Häiriöt liikenteessä johtuvat Kiira-myrskystä.

Juttua päivitetty 12.8. klo 22.20 , 22.45 ja 0:56