"Onneksi ei kaatunut talon päälle" – Rivitaloyhtiön puheenjohtaja kiitteli hyvää tuuria rajuilman jälkeen

Kiira-rajuilma ohitti pääkaupunkiseudun nopeasti, mutta raivaustyöt jatkuivat pitkälle yöhön.

myrskyt
Uutisvideot: Rivitaloyhtiön puheenjohtaja kiitteli hyvää tuuria myrskyn jälkeen
Uutisvideot: Rivitaloyhtiön puheenjohtaja kiitteli hyvää tuuria myrskyn jälkeen

Vantaan Rajakylässä sahattiin rivitalon aidan päälle kaatunutta paksua puuta ennen puolta yötä. Taloyhtiön puheenjohtaja Kaarina Maristo oli ajamassa kotia kohti illalla seisemän aikaan pahimman myräkän keskellä, kun kotipihan parkkipaikalla odotti yllätys.

Paksu puu oli kaatunut rivitalon aidan päälle ja ison puun latva sulki toisen kaistan viereiseltä vilkasliikenteiseltä tieltä.

– Ajoin tähän parkkipaikalle ja siinähän se oli edessä. Ihmettelin autossa hetken. Vettä satoi ja tuuli. Haavi auki kattelin, että tälle pitää varmaan tehdä jotain, Maristo naureskelee.

Maristo arvelee, että puu oli kaatunut kymmenisen minuuttia aikaisemmin, kun hän saapui paikalle. Paljon pahemminkin olisi voinut käydä.

– Onneksi ei kaatunut talon päälle. Aita nyt on kuitenkin vielä aika pieni.

Mariston oma asunto on rivitalon toisessa päässä.

– Just kesällä kaadettiin meidän asunnon edestä yksi laho puu, että se olisi hyvin voinut kaatua meidän asunnon päälle, jos olisi ollut vielä pystyssä, Maristo pohdiskelee.

Kontulassa sahattiin konkeloa

Kaatuneet puut työllistivät pelastuslaitosta siellä täällä pitkin pääkaupunkiseutua myöhään illalla ja yöllä.

Helsingin Kontulassa kerrostalon pihassa sahattiin myöhään illalla auki konkeloa – korkea puu oli kaatunut toista puuta vasten aivan rakennusten vieressä. Pihalla raivaustöitä seurasi myös muutama kiinnostunut asukas ja ohikulkija.

Lähistöllä asuva Timo Laitinen oli rajuilman laannuttua koiransa kanssa lenkillä, ja jäi hetkeksi katselemaan konkelon raivaamista.

– Mä oon huomannut tuolla meilläkin päin yhden poikittain siellä nojaamassa muihin puihin, että sekin pitäisi varmaan kaataa sieltä pois. Seuraava tuuli kun tulee, niin se kaatuu vielä jonkun päälle siellä, Laitinen pohtii.