Liikennevirasto varoittaa: Liikenne ruuhkautunee tiistaina – järjestä kimppakyyti tai pidä etätyöpäivä

Liikenneviraston mukaan töihin kannattaa matkata pyöräillen, kävellen tai bussilla.

liikenneruuhkat
Liikenneruuhkaa Mannerheimintiellä.
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Veturimiesten liiton mielenilmaus voi ruuhkauttaa liikenteen huomenna tiistaina. Liikenneviraston mukaan varsinkin pääkaupunkiseudun sisääntuloväylät ja kehätiet voivat ruuhkautua aamulla ja iltapäivällä.

Liikennevirasto vinkkaa, että tiistaina kannattaa pitää etätyöpäivä, matkustaa ruuhka-aikojen ulkopuolella tai matkata töihin pyöräillen, kävellen tai bussilla. Tämän lisäksi kannattaa sopia työkavereiden kanssa mahdollisuuksien mukaan kimppakyydeistä, koska se vähentää autojen määrää liikenteessä, neuvoo Liikennevirasto.

Kyytiä voi yrittää sopia netin (siirryt toiseen palveluun) tai somen kautta esimerkiksi Facebookin kimppakyyti-sivustoilla. Kimppakyytejä varten on olemassa myös puhelinsovelluksia.

Veturimiesten liiton mielenilmaus alkaa tänään maanantaina iltakuudelta ja se päättyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen.

Liikenneviraston mukaan tiistait ovat tyypillisesti vilkkaita päiviä liikenteessä ja se lisää entisestään ruuhkien mahdollisuutta.

– Monella on tarve matkustaa, sillä lähes kaikki ovat palanneet lomilta sorvin ääreen ja koulutkin ovat jo alkaneet, sanoo Liikenneviraston tieliikenteen ohjausyksikön päällikkö Sami Luoma tiedotteessa.

Lue myös:

Junaliikenne seisoo tiistaina – Tässä matkustajan vaihtoehdot veturimiesten mielenilmauksen aikana

Ministeri Anne Berner veturimiesten mielenilmauksesta: "On erittäin valitettavaa"

Veturimiesten liitto alkuviikon mielenilmauksesta: Jäsenet ovat erittäin vihaisia