1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sininen tulevaisuus

Siniseltä tulevaisuudelta puuttuu edelleen tuhansia kannattajakortteja ja presidenttiehdokas

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä kertoo saaneensa kasaan noin puolet vaaditusta 5 000 kannattajakortista, jotka se tarvitsee Sininen tulevaisuus -puolueen perustamiseen.

Sininen tulevaisuus
Simon Elo, Sampo Terho ja Tiina Elovaara kertoivat uuden yhdistyksen ja tulevan puolueen nimen joka on Sininen tulevaisuus 19.6.2017.
Simon Elo, Sampo Terho ja Tiina Elovaara kertoivat uuden yhdistyksen ja tulevan puolueen nimen joka on Sininen tulevaisuus 19.6.2017.Jarno Kuusinen / AOP

"Puoliväli lähestyy", sanoi Sampo Terho (uv) maanantaina eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Espoossa.

– Nyt on aika pistää tossua toisen eteen ja lähteä taas toreille, sanoo Terho, joka on myös Sininen tulevaisuus -yhdistyksen puheenjohtaja.

Se tarkoittaa, että tuhansia kannattajakortteja puuttuu vielä, vaikka niitä on kerätty jo kohta kaksi kuukautta. Terho pistää sen kesälomakauden piikkiin.

– On otettu kesälomaa raskaan poliittisen kevään jälkeen. Oli puoliväliriihet ja kuntavaalit. Pientä hengähdystaukoa on tarvittukin. Nyt laitetaan normaali arki pyörimään.

Huolettaako, että kortteja ei saada kasaan?

– Ei oikeastaan. Olen ollut keräämässä 50 000–60 000 kannattajaa kansalaisaloitteelle. Lopulta kyse on vain työn tekemisestä.

Sinisellä tulevaisuudella ei vieläkään presidenttiehdokasta

Perusteilla olevalla puolueella ei vieläkään ole ehdokasta ensi vuoden presidentinvaaleihin.

– Vaikuttaa hyvin vaikealta asettaa puolueelle ehdokasta tilanteessa, jossa puoluetta ei ole vielä koossa,Terho perustelee.

On siis mahdollista, että eduskuntaryhmä asettuu tukemaan jonkun muun puolueen ehdokasta. Eduskuntaryhmästä Vesa-Matti Saarakkala on jo ilmoittanut asettuvansa Sauli Niinistön taakse.

– On mahdollista, että menemme ryhmänä jonkun ehdokkaan taakse, tai sitten edustajat voivat tehdä omia valintojaan, Terho pyörittelee.

Piirijärjestöjä perusteilla yhdeksän

Sen sijaan puolueorganisaation rakentaminen Terhon mukaan edistyy. Siniselle tulevaisuudelle on perustettu piirijärjestö Varsinais-Suomeen, Lappiin ja Pirkanmaalle. Terhon mukaan lisäksi perusteilla on kuusi muuta piirijärjestöä.

Valtuustoryhmät ovat muodostumassa "kaikkiin suuriin kaupunkeihin". Valtuustoryhmät on perustettu esimerkiksi Espooseen ja Vantaalle.

– Kokonaisuutta rakennetaan pitkin syksyä. Syksyn aikana meille tulee säännöt, ohjelmat, kannattajakortit, ja sitten puolue.

Lue seuraavaksi