Lappeenrannassa jo 15 samankaltaista tuhopolttoa – Poliisi: "Ymmärrän turvattomuuden tunteen"

Poliisin mukaan 15 ratkaisematonta tuhopolttoa muistuttavat toisiaan. Kohteina on ollut enimmäkseen roskakatoksia.

tulipalot
Pyromaanin polttama roskakatos Uus-Lavolassa
Lähes kaikki sytytetyt kohteet ovat olleet taloyhtiöiden roskakatoksia. Mikko Savolainen / Yle

Kesän aikana Lappeenrannan länsialueella on sytytetty harvinaisen paljon tuhopolttoja. Tuoreimmat kaksi paloa sytytettiin maanantaina 14.8. aamuyöllä. Poliisin mukaan kesän tulipaloista viisitoista on samantyyppisiä. Yhteistä paloissa ovat alue, kohteet, tekotapa ja öinen tekoaika.

Kohteina on ollut roskakatosten lisäksi muun muassa marketin jätepuristin.

– Melkein kaikki ovat pimeitä juttuja. Näissä tulipaloissa voi olla sama tai samat tekijät, kommentoi Petri Korpisammal Kaakkois-Suomen poliisista.

"Emme voi ottaa ihmisiä noin vain kiinni"

Poliisi otti heinäkuussa tapauksen tiimoilta kiinni 17-vuotiaan lappeenrantalaispojan. Hänen epäiltiin sytyttäneen useita tulipaloja Lappeenrannassa. Hänet on sittemmin vapautettu.

– Epäilyksen varjo on edelleen olemassa niihin aiempiin paloihin liittyen. Meillä on sarjoittaminen käynnissä, sarjan perusteella voidaan sitten epäillä samaa tai samoja tekijöitä.

Voisiko tämän epäillyn ottaa uudestaan kiinni?

– Täytyy olla todennäköiset syyt epäillä henkilöä, ennen kuin voimme edes ketään pidättää. Emme voi summamutikassa ottaa ihmisiä kiinni ja katsoa mitä tapahtuu.

Poliisi on puhuttanut useita henkilöitä tapauksiin liittyen.

Palanut roskakatos Lappeenrannan Skinnarilassa.
Palanut roskakatos Lappeenrannan SkinnarilassaTommi Parkkinen / Yle

Asukkaat ovat huolissaan

Kaakkois-Suomen poliisista Petri Korpisammal ei kommentoi, aikooko poliisi lisätä partiointia palojen alueilla. Eniten tahallisesti sytytettyjä tulipaloja on kesän aikana ollut Skinnarilan ja Sammonlahden kaupunginosissa.

Alueen asukkaiden huoli tulipaloista on kantautunut poliisille.

– Huolestuneisuutta on ollut. Eihän tämä enää tietenkään ole normaalia. Ymmärrän turvattomuuden tunteen, kommentoi rikoskomisario Korpisammal.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä ja pyytää edelleen ilmoittamaan poliisille tulipaloihin liittyviä havaintoja. Havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai numeroon 050-4479574.