Hyppää sisältöön

Jyväskylään jättimäinen pimeässä loistava seinämaalaus – näkyy eri tavoin päivällä ja yöllä

Sveitsiläistaiteilija Onur Dinc maalaa Jyväskylän keskustaan päivisin ja öisin eri tavoin näyttäytyvän muraalin. Seinämaalaus syntyy kuusikerroksisen asuintalon seinään Jyväskylän keskustaan.

Kuva: Onur Dinc

Jyväskylä saa syksyn kuluessa pimeässä hohtavan seinämaalauksen eli muraalin. Sveitsiläisen Onur Dincin työ tulee kuusikerroksisen asuintalon seinään ruutukaavakeskustan reunamalle siten, että se näkyy vilkkaalle Kalevankadulle ja kohti Jyväskylän kävelykeskustaa.

Dincin teos muuttaa muotoaan valaistuksen mukaan, sillä hän toteuttaa teoksen osittain ultraviolettivaossa näkyvillä väreillä. Hämärän aikaan teos saakin uusia ulottuvuuksia, sillä se hohtaa pimeässä.

Onur Dincin muraali Montrealissa Kanadassa.
Onur Dincin muraali Montrealissa Kanadassa.
Onur Dincin tänä vuonna valmistunut muraali hohtaa yössä Kanadan Montrealissa.

Teoksen on tarkoitus valmistua Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtuman aikana syyskuun loppupuolella.

Onur Dincin taiteessa urrealistiset elementit yhdistyvät realistiseen tyyliin. Hän on maailmalla ainoita taiteilijoita, jotka hyödyntävät uv-maalia talon kokoisen mittakaavan muraaliteoksissa.

Hän on maalannut muraaleja (siirryt toiseen palveluun) ympäri maailmaa, muun muassa Islantiin, Tanskaan, Saksaan ja Yhdysvaltoihin.

Dincin muraali on osa UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia. Sen aikana toteutetaan yli 20 pysyvää muraalia eri puolille Suomea. Jyväskylään on julkistettu aiemmin italialaisen Millon muraali.

.
.