Suomalaismies jumissa Venäjällä – tuomio tuli, mutta kotiin ei pääse vieläkään

Ilman viisumia Venäjälle päätynyt suomalaismies sai tuomion, mutta ei edelleenkään pääse Suomeen.

Venäjä
Viipuri viisumikeskus
Viipurin viisumikeskus.Yle

Viipurissa toista kuukautta oikeudenkäyntiä odottanut suomalaismies on selvinnyt laittomasta maahantulosta sakoilla.

Viipurilainen oikeusistuin on maanantaina määrännyt miehelle 25 000 ruplan sakon. Summa vastaa vajaata neljääsataa euroa. Miehen venäläinen asianajaja Mihail Fedorov kuvailee tuomiota lieväksi.

Fedorovin mukaan mies ei kuitenkaan vielä pääse palaamaan Suomeen, sillä tuomio saa lainvoiman vasta kymmenen päivän päästä.

Oikeudenkäyntiä siirrettiin kahdesti

Miehen epäonninen Venäjän visiitti sai alkunsa heinäkuun alussa, kun hän matkusti itärajan yli Saimaan kanavaa pitkin Mikkelin urheilusukeltajien Tornator I -laivan mukana.

Helsingin Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun) mies oli nukkunut venäläisten rajatarkastuksen aikana. Hän oli luullut, että kaikilla laivan matkustajille oli hankittu ryhmäviisumi. Erehdys paljastui liian myöhään, koska Suomen puolella viranomaiset eivät huomanneet viisumin puuttumista.

Tämänkin jälkeen miehellä on ollut rutkasti huonoa tuuria, sillä hänen oikeudenkäyntinsä jouduttiin siirtämään kahdesti. Syynä oli molemmilla kerroilla se, että Viipurissa pidettävään oikeudenkäyntiin varattu tulkki ei tullut koskaan paikalle.