Eteläpohjalainen ikkunavalmistaja Skaala maksuvaikeuksissa

Kauhavalainen ovi- ja ikkunavalmistaja Skaala Group on maksuvaikeuksissa. Verottaja velkoo yritykseltä yli 360 000 euron saatavia.

talous
Työntekijä ikkunatehtaan tuotantolinjalla.
Skaala on investoinut viimeksi älyikkunoihinsa tänä vuonna.Jarkko Heikkinen / Yle

Kauhavalainen ikkuna- ja ovivalmistaja Skaala Group Oy on joutunut maksuvaikeuksiin. Verottaja velkoo yritykseltä yhteensä yli 360 000 euron saatavia.

Täsmälleen verottajan saatava on 365 101 euroa. Saatavat on ilmoitettu protestilistalle, jossa julkaistaan yritysten maksuhäiriömerkinnät.

Skaalan toimitusjohtaja Markku Hautanen kertoo, että yrityksen rahoitustilanne on tällä hetkellä "kiristynyt" ja rahoitusneuvotteluja tilanteen ratkaisemiseksi käydään parhaillaan.

Hänen mukaansa viime vuonna yritys teki mittavia investointeja, joiden jälkeen taloutta ei ole saatu tasapainoon.

Verottaja ilmoittaa protestilistalle maksamatta jääneet arvonlisäverot, ennakonpidätykset ja työnantajan sairausvakuutusmaksut, mikäli niitä ei ole maksettu viimeistään maksukehotuksen eräpäivänä ja niiden yhteissumma on vähintään 15 000 euroa.

Yritys ei halua täsmentää, minkälaisista saatavista heidän kohdallaan on kyse.

Protestilistaa julkaisevat muun muassa Kauppalehti ja Taloussanomat. Listalle joutuminen voi vaikeuttaa esimerkiksi yrityksen luotonsaantia.

Skaala on vuonna 1956 perustettu perheyritys, jolla on tuotannolliset yksiköt Ylihärmässä, Alahärmässä, Vetelissä, Kuortaneella, Karviassa, Kurikassa ja Pietarissa. Konserni työllistää yli 500 työntekijää.

Täydennetty juttua klo 16.25. Lisätty viimeinen kappale.