Lakkoaamun liikenteessä vältytty suuremmilta ruuhkilta – ketjukolari hidasti liikennettä Turunväylällä

Liikennevirastosta arvioitiin, että veturinkuljettajien lakko lisää liikennettä junaradan suuntaisilla väylillä.

lakot
Liikennettä moottoritiellä.
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Liikenne ruuhkautui aamulla eniten Turunväylällä, kerrotaan Liikenneviraston Helsingin tieliikennekeskuksesta. Länsiväylällä liikenteen sujuvuudessa ei tieliikennekeskuksen mukaan ollut juurikaan muutosta muihin aamuihin verrattuna.

Valtakunnallisen tieliikennekeskuksen mukaan muualla maassa tieliikenne oli aamulla vain hieman tavanomaistan vilkkaampaa, kertoo STT.

Ruuhkia odotettiin pääkaupunkiseudun sisääntuloväylille, ykkös-, kolmos-, nelostielle sekä Tuusulanväylälle ja kehälle. Turunväylällä Espoossa sattui kolmen auton ketjukolari hieman ennen aamukahdeksaa. Liikenneviraston mukaan liikenne oli onnettomuuden vuoksi jonoutunut Helsinkiin päin, sillä kaksi keskimmäistä ajokaistaa jouduttiin sulkemaan.

– Ykköstiellä jonot ovat venyneet käytännössä kehä ykköseltä kakkoselle ja se heijaustuu kehä kakkosella, kun ihmiset yrittävät päästä ykköstielle Helsingin suuntaan, sanoi liikennepäivystäjä Harri Aaltonen aamuyhdeksältä.

Aiemmin aamulla Liikennekeskuspäällikkö Tuomas Komulainen arvioi, että aamulla liikenne saattaa olla ruuhkaisempi kuin iltapäivällä. Liikenneviraston mukaan ruuhkat riippuvat paljon siitä, miten ihmiset lähtevät töihin, tehdäänkö etätöitä tai matkustetaanko bussilla.

– Aamun ruuhkaosuus jaksottuu lyhyemmälle ajalle kun iltaruuhka. Vähän näkyy tänä aamuna liikennemäärän kehityksessä se, että aamulla on lähdetty vähän aikaisemmin.

Kampin metroasemalla joukkoliikenteen käyttäjien matkantekoa on hidastanut metrotunnelista tullut savu. Ilmeisesti savu on peräisin rullaportaista.

Kaukoliikenneterminaalin puoleiset metron rullaportaat on suljettu, mutta metro kulkee normaalisti. Järjestyksenvalvojat ohjaavat ihmisiä toisiin rullaportaisiin kauppakeskuksen toiseen päähän.