Busseissa ollut tungosta lakon vuoksi – HSL: Koko alueen bussikapasiteetti on liikenteessä

HSL:n tietoon ei kuitenkaan ole tullut tapauksia, jossa bussi olisi joutunut ajamaan pysäkkien ohi.

Helsingin seudun liikenne (HSL)
Matkustajia Elielinaukiolla Helsingissä.
Matkustajia Elielinaukiolla Helsingissä.Mikko Stig / Lehtikuva

Veturinkuljettajien lakko on kuormittanut tänään bussiliikennettä. HSL:n ryhmäpäällikkö Mika Häyrynen kertoo, että busseilla on riittänyt matkustajia aamuliikenteessä.

– Yleinen viesti joka puolelta on ollut, että välillä bussit ollut täynnä. Jopa niin, että käytävätkin on ollut täynnä matkustajia. Mutta sellaista viestiä en ole saanut, että bussit olisi joutuneet ajamaan ohi niin, että matkustajat olisivat jääneet pysäkille.

Kuitenkin Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan bussit ovat joutuneet ajamaan pysäkkien ohi. Ylen saamien tietojen mukaan joillakin linjoilla on ollut hankalaa mahtua bussiin esimerkiksi lastenvaunujen kanssa.

Häyrysen mukaan HSL:llä on ollut kentällä tarkastajia, jotka ovat havainnoineet aamun liikennettä. Tarkastajahavainnon mukaan ainakin lentokentällä matkalla ollut bussi numero 615 oli täynnä. Häyrysen mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että bussiliikenne olisi pahoin ruuhkautunut lentokentälle päin.

– Tämä oli yksittäinen havainto tarkastushenkilöltä ja sekin hetki oli pahinta ruuhka-aikaa. Sama tilanne olisi voinut olla kenties yksittäisellä vuorolla normaalipäivänäkin.

Häyrysen mukaan koko bussikapasiteetti on käytössä HSL:n alueella.