Lähes 80 työntekijää lähetettiin Porvoossa bentseenialtistuskokeisiin – tulokset valmistuivat: Ei terveyshaittoja

Kilpilahden voimalaitostyömaa tyhjennettiin kesäkuun lopulla ja 76 työntekijää lähetettiin bentseenialtistuskokeisiin. Bentseenin on todettu aiheuttavan syöpää.

Työturvallisuus ja -terveys
yleiskuva Kilpilahden voimalaitoksesta
Arkistokuva Kilpilahden voimalaitoksesta.Kilpilahden Voimalaitos Oy

Porvoossa Kilpilahden voimalaitostyömaan työntekijöille tehdyissä kokeissa ei ole havaittu terveydelle haitallisia altistumisia bentseenille, Kilpilahden Voimalaitos kertoo tiedotteessaan.

Voimalaitostyömaalla havaittiin kesäkuun lopulla kohonneita hiilivetypitoisuuksia. Alue tyhjennettiin noin kahdeksi tunniksi, ja 76 työntekijää lähetettiin bentseenialtistuskokeisiin.

Kokeiden tulokset ovat nyt valmistuneet.

– Kaikki mittaustulokset alittavat selvästi altistumisen toimenpiderajan. Toimenpiderajan alapuolella pysyminen tarkoittaa, ettei altistuminen aiheuta terveyshaittoja eikä näin ollen aihetta jatkotoimenpiteisiin ole, Nesteen johtava työterveyslääkäri Bernt Savonius sanoo tiedotteessa.

Bentseeni on haitallinen aine, jonka on todettu aiheuttavan syöpää. Kilpilahden Voimalaitoksen toimitusjohtajan Kari Kolsin mukaan reagointiraja altistumisepäilyissä on erittäin matala.