Muusikot kajauttavat kukkaserenadin vaikka vauvalle – vaikeinta on olla itse liikuttumatta

Pääkaupunkiseudulta alkunsa saanut kukkaserenadipalvelu on rantautunut Meri-Lappiin. Julia ja Jukka Lamminen ovat toimittaneet laulun kera kukkasia hyvin erilaisiin tilaisuuksiin.

laulaminen
Jukka ja Julia Lamminen
Musiikillisesti monipuolinen duo soittaa välillä erikseenkin tai yhdessä bändin kanssa. Jari Vesa / Yle

Kukkaserenadipalvelun takana on pääkaupunkiseudulla asuva laulun harrastaja. Alkujaan Oulun seudulta kotoisin oleva Samuli Kaltakari oli nuorena miehenä muriaaninsa esittänyt, onhan Oulu tunnettu tiernapoikaperinteestään.

Jo sieltä lapsuuden laulutervehdyksistä jäi kytemään tunne, että kanssaihmisten piristäminen tuo itsellekin hyvän mielen.

Tältä pohjalta Kaltakari päätyi aikuisena miehenä käynnistämään ensin pääkaupunkiseudulla ja sitten kotiseudullaan kukkaserenadipalvelun, jossa kotiin eivät tulekaan tiernapojat sotisovissaan, vaan tyylikkäästi pukeutuneet muusikot kukkapuskat käsissään.

Pari vuotta pääkaupunkiseudulla toiminut palvelu alkoi laajentua muuallekin, kun Kaltakari laittoi muusikoita kokoavalle Facebook-sivulle ilmoituksen, jolla hän haki eri puolilla Suomea vaikuttavia muusikoita toteuttamaan kukkaserenadi-palvelua.

– Innostuin heti, että tänne täytyy saada tämmöinen palvelu, sanoo ammattimuusikko Jukka Lamminen.

Hän oli keikkaillut monipuolisesti puolisonsa Julian kanssa ja ajatteli heidän sopivan Kemi–Tornio-alueen vastuuhenkilöiksi.

– Idea on yksinkertainen: kukkaserenadi.fi -sivustolta löytyy tämän alueen alta esittely meistä ja kappaleista. Sieltä voi sitten tilata kukkalähetyksen kotiin serenadin kera. Tässä on mukana torniolainen kukkakauppa, jonka kukat toimitamme, Lamminen kertoo.

Huomion kohteet vaihdelleet vauvasta vaariin

– Ihan kivasti on ollut jo keikkaa kukkapuskien kanssa ja tämmönen erilainen lahja on otettu lämpimästi vastaan, Jukka Lamminen kertoo.

Puolisonsa Julia nyökyttelee vieressä.

– On ollut kyllä erilaisia keikkoja. On käyty laulamassa esimerkiksi ristiäisissä ja satavuotissyntymäpäivillä.

– Kerran eräs mies oli tilanut vaimolleen yllätyksenä rakkaudenosoituksen. Tämä on kyllä antoisaa ja onnellista itsellekin, Julia Lamminen sanoo.

Lammiset ovat listanneet asiakkaita varten valmiiksi kappaleita, mutta omia itselleen tärkeitä kappaleita saa myös ehdottaa esitettäväksi. Julia Lammisen mukaan yksi kukkaserenadeihin erityisen hyvin sopiva kappale on Sami Saaren Onnenkyyneleet. Kyyneleiltä harvoin käynneilläkään vältytään.

– Lahjan saajat ovat yleensä tosi liikuttuneita, niin monesti on itselläkin pitelemistä, että pystyy laulamaan, Julia sanoo.