Air Berlin -lentoyhtiö on hakeutumassa konkurssiin – käy neuvotteluja Lufthansan kanssa

Saksan talous- ja liikenneministeriö on luvannut auttaa ongelmiin joutunutta lentoyhtiötä, joka liikennöi myös Suomeen.

lentoliikenne
Air Berlinin lentokone.
Air Berlin ilmoitti tiistaina, että se on maksukyvytön. Jannis Mattar / EPA

Taloudellisten vaikeuksien kourissa rypenyt saksalainen Air Berlin -lentoyhtiö on maksukyvytön ja hakeutumassa konkurssiin. Saksan toiseksi suurin lentoyhtiö on toiminut pääomistajansa, Etihad-lentoyhtiön rahoituksen turvin, kertovat Reuters (siirryt toiseen palveluun) ja AP (siirryt toiseen palveluun).

Arabiemiirikunnissa kotipaikkaansa pitävä Etihad, joka omistaa 29,2 prosenttia yhtiöstä, ilmoitti tiistaina lyövänsä rahahanat kiinni. Tämän jälkeen Air Berlin ilmoitti, että sillä ei ole mahdollisuuksia jatkaa lentotoimintaa.

Saksan talous- ja liikenneministeriö sanoo, että se voisi antaa yhtiölle 150 miljoonaan euron lainan toiminnan jatkamiseksi. Ministeriön mukaan on tärkeää saada lennätettyä kymmenet tuhannet saksalaiset matkailijat eri maailman kolkista takaisin Saksaan Air Berlinillä.

Air Berlin on tehnyt tappiota jo vuosien ajan ja sillä on tiettävästi 1,2 miljardin velat niskassaan. Viime vuoden joulukuussa saksalainen Lufthansa ja itävaltalainen Austrian Airlines sopivat 38 lentokoneen vuokraamisesta Air Berliniltä.

Lufthansa on ilmoittanut neuvottelevansa Air Berlinin kanssa joidenkin yhtiön osien ostamisesta.

Air Berlin liikennöi myös Suomessa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Lähteet: AP, Reuters