Robert Mugaben vaimoa epäillään nuoren mallin pahoinpitelystä hienostohotellissa

Grace Mugaben kerrotaan hakanneen 20-vuotiasta mallinaista jatkojohdolla. Mugaben väitettiin ilmoittautuvan poliisille, mutta hän matkustikin takaisin Zimbabween.

Robert Mugabe
Grace Mugabe
Grace MugabeAaron Ufumeli / EPA

Zimbabwen presidentin Robert Mugaben vaimo Grace Mugabe, 52, kävi mallinaisen kimppuun eteläafrikkalaisessa luksushotellissa, epäilee Etelä-Afrikan poliisi.

– Emme lainkaan tiedä, mistä nämä pahoinpitelysyytökset ovat peräisin, kommentoitiin Mugaben hallinnosta myöhään tiistai-iltana uutistoimisto Reutersille.

Erikoinen vyyhti sai alkunsa, kun 20-vuotias malli Gabriella Engels kertoi eteläafrikkalaiselle lehdistölle välikohtauksesta diplomaattien suosimassa hotellissa Johannesburgissa.

Engelsin kertoman mukaan hän oli hotellissa juhlimassa yhdessä Mugaben perheen parikymppisten poikien kanssa, kun Grace Mugabe ilmaantui paikalle henkivartijoidensa kanssa.

– Me olimme [ystävieni kanssa] hotellihuoneessa ottamassa rennosti, kun hän ryntäsi paikalle ja alkoi hakata meitä jatkojohdolla, Engels kertoi.

– Hän vain sekosi ja löi minua johdolla uudestaan ja uudestaan. En tiennyt, mistä oli kyse. Minun piti ryömiä ulos huoneesta ennen kuin pystyin juoksemaan pakoon.

Kuvissa haava otsassa

Engels sanoo, että Mugaben henkivartijat seisoivat vieressä katsomassa hakkaamista.

Mugaben perheen pojat eivät hänen mukaansa olleet hotellihuoneessa pahoinpitelyn aikana. Engels kertoo tavanneensa pojat vasta hiljattain ja olleensa hotellissa yhteisten ystävien kutsusta.

–En tiedä, miten hän pääsi hotellihuoneeseen. Emme tienneet, että hän oli Robert Mugaben vaimo. Sain sen selville vasta jälkikäteen, Engels sanoo.

Useat mediat julkaisivat tiistaina kuvia, joissa Engelsin otsassa näkyy haava. Hänen mukaansa haavoja on myös selässä.

Etelä-Afrikan poliisi vahvisti uutistoimisto AP:lle, että 20-vuotias nainen teki rikosilmoituksen väkivallasta maanantai-iltana.

Zimbabwen lehdistö puolestaan kertoi alkuviikosta, että Grece Mugabe oli matkustanut Etelä-Afrikkaan terveydellisistä syistä.

Palasikin Zimbabween

Tapahtumien erikoista kulkua kuvaa hyvin se, että Etelä-Afrikan poliisi ehti jo tiistaina ilmoittaa, että Grace Mugabe olisi ilmoittautunut itse poliisille Etelä-Afrikassa.

Vähän myöhemmin kerrottiin, että "hän ei koskaan ilmaantunut poliisiasemalle" eikä hänen olinpaikastaan ollut tietoa.

Tiistai-iltana hänen ilmoitettiin olevan Zimbabwessa. Mugaben hallinto syytti eteläafrikkalaista mediaa juonittelusta ja Mugaban perheen mustamaalaamisesta.

Robert Mugabe, 93, on hallinnut Zimbabwea vuodesta 1980 lähtien. Keskustelu Mugaben seuraajasta on kiihtynyt tämän vanhetessa.

Grace Mugabe ehdotti heinäkuun lopussa julkisesti, että Robert Mugaben tulisi nimetä hänet seuraajakseen.

Lähde: Reuters, AP, AFP