1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kittilä

Kittilä venyttää vieläkin Eilavaaran laskujen käsittelyä

Kittilän kunta ei ole saanut aikaan päätöstä siitä, maksaako se lakiasiantuntija Pertti Eilavaaran vuonna 2015 lähettämän toisen laskun.

Kuva: Annu Passoja / Yle

Kittilän kunnanhallitus päätti kokouksessaan tiistaina, että se jatkaa lakiasiantuntija Pertti Eilavaaran lähettämän, järjestyksessään jo toisen laskun maksamisen käsittelyä seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa, vaikka laskussa mainittuja asiakirjoja ei ole tullut koskaan kuntaan.

Kunnan hallintojohtaja Esa Mäkinen esitti kunnanhallitukselle eilen, että kaikkiaan 7 101,60 euron suuruista laskua ei maksettaisi, koska kunta ei ole tilannut siihen liittyviä asiakirjoja eikä asiakirjoja ole koskaan toimitettu kunnalle. Lasku oli alun perin (maaliskuussa 2015) 5 040 euron suuruinen, mutta siihen on sittemmin lisätty 960 euroa uusista asiakirjoista sekä korko- ja perintäkuluja.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala esitti, että yli kaksi vuotta vanhan laskun käsittelyä jatketaan seuraavassa kokouksessa. Rajalan esitystä kannatti seitsemän kunnanhallituksen jäsentä, joten se tuli kunnanhallituksen päätökseksi.

Hallintojohtaja Mäkinen ja kaksi kunnanhallituksen jäsentä jättivät asiasta eriävän mielipiteen.

Ykköslaskua ei tuhota

Kittilän kunnanhallitus käsitteli tiistaina myös Pertti Eilavaaran ensimmäistä laskua, jonka olemassaolo on ollut julkisesti tiedossa alusta alkaen. Eilavaara vaati kuntaa palauttamaan alkuperäisen laskun ja siihen liittyvät asiakirjat kunnan arkistoista sekä tuhoamaan tai palauttamaan kaikki kopiot siitä.

Vastineeksi Eilavaara lupaa perua tammikuussa 2015 lähetetyn laskun, jonka loppusumma oli alun perin noin 7 600 euroa.

Kunnanhallitus hyväksyi hallintojohtaja Mäkisen esityksen, jonka mukaan kunta ei voi poistaa eikä tuhota asiakirjahallinnossa olevia asiakirjoja.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) keskustan Kittilän-piirijärjestö olisi jo maksanut Eilavaaran 1. laskun. Yhteensä Eilavaara on laskuttanut Kittilää erilaisista oikeudellisista neuvoista sekä viivästyskuluista kahdella eri laskulla yhteensä noin 16 000 euroa.