Vihainen minkki ei päästänyt asukasta ulos kodistaan – pelastuslaitoksen piti käydä häätämässä

Asiantuntijan mukaan sähisevä minkki on aina kierrettävä.

Pohjois-Savo
Minkki.
Minkki. Anna Wójtowicz / Creative Commons Attribution - Share Alike 3.0 Unported

Eläinpelastustehtävät työllistivät pelastuslaitosta Pohjois-Savossa tiistai-iltana.

Varkaudessa omakotitalon ulko-oven eteen oli tullut minkki, joka oli asettunut taloksi ulko-oven vieressä olevaan kannettavaan kissanhäkkiin. Talon asukas ei ollut uskaltanut tulla ulos ovesta, sillä minkki oli sähissyt ja pitänyt ääntä. Pelastuslaitos hääti eläimen pois.

Biologi ja Suomen Metsästäjäliiton Suur-Savon piirin puheenjohtaja Martti Hahtolan mukaan sähisevä minkki on aina kierrettävä.

– Ei se ihmistä pysty tappamaan, mutta puremasta voi tulla verenmyrkytys tai bakteeritartuntoja. On hyvä olla jäykkäkouristus- ja muut rokotteet voimassa.

Hahtola sanoo myös, että jos eläin on ahdistunut, mennyt esimerkiksi autotalliin tai johonkin nurkkaan, se voi olla vaaraksi.

Lisäksi Rautalammilla palokunta sai hälytyksen iltayhdentoista aikaan, kun hevonen oli karannut laitumelta ja uponnut viereiseen suohon. Eläin ei päässyt itse pois vaan se oli joutunut jo kyljelleen suohon. Myöskään omistajat eivät saaneet eläintä kammettua ylös suosta. Pelastuslaitokselta hevosta oli vetämässä ylös kymmenen miestä. Nostamisen jälkeen hevonen virkosi ja se selvisi vahingoittumattomana.