Stockmann uskoo tavaratalobisneksen kääntyvän kannattavaksi ensi vuonna

Stockmannin mukaan liikevaihdon kehitys on vakaalla tasolla ja myynti on kasvanut hiukan niin muodissa kuin kosmetiikassa.

Stockmann
Stockmann Helsingissä.
Jarno Kuusinen / AOP

Talousvaikeuksissa rämpineen tavaratalokonserni Stockmannin tilanteessa näkyy konsernin puolivuotiskatsauksen mukaan valonpilkahduksia.

Stockmannin mukaan liikevaihdon kehitys on vakaalla tasolla ja myynti on kasvanut hiukan niin muodissa kuin kosmetiikassa. Stockmann luottaa siihen, että sen tavaratalo- ja verkkokauppayksikön toiminta kääntyy kannattavaksi ensi vuonna.

Stockmannin oikaistu liikevoitto oli huhti–kesäkuussa 14,6 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 17,5 miljoonaa euroa.

Toiminnan voi katsoa kääntyneen parempaan keväällä, tammi–kesäkuun aikavälillä tarkasteltuna Stockmannin oikaistu liiketulos oli 10,5 miljoonaa euroa tappiollinen.

Konsernin liikevaihto puolestaan oli huhti–kesäkuussa 281,3 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 320,7 miljoonaa euroa.

Stockmannin tulosennuste koko vuodelle pysyy ennallaan ja oikaistun liikevoiton odotetaan paranevan viime vuodesta. Liikevaihdon taas odotetaan laskevan, koska myymäläverkosto ja tuotevalikoima muuttuvat.

Stockmann sopi kesäkuussa Herkku-ruokakauppojensa myynnistä S-ryhmälle. Stockmannin mukaan Herkkujen myynti voi toteutua vuoden lopussa, mikäli Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyy kaupan tämän vuoden aikana.

Lue lisää:

Stockmannin toimitusjohtaja Herkun myynnistä: Omistaja vaihtuu, mutta maine säilytetään ennallaan

Stockmann myy Herkun S-ryhmälle 27 miljoonalla

Kaupan asiantuntijat: Stockmann voi selvitä ottamalla mallia Ruotsista