1. yle.fi
  2. Uutiset

Varkaat kaahasivat poliisia karkuun autoliikkeestä varastamillaan autoilla – poliisi pyytää havaintoja

Poliisi onnistui pysäyttämään toisen varastetuista autosta. Poliisi kaipaa havaintoja toisesta edelleen kadoksissa olevasta autosta.

autovarkaudet
Murtautujat rikkoivat autoliikkeen oven.
Karoliina Marttala/Yle

Kemissä Lapintiellä olevaan autoliikkeeseen on murtauduttu tänä aamuna puoli kuuden aikaan. Liikkeestä anastettiin kaksi autoa sekä nippu eri autojen avaimia. Varastetut autot ovat harmaa Toyota Avensis, jonka rekisteritunnus on ZLA-979 ja sininen Volvo V70-merkkinen auto.

Varastettu Volvo tuli poliisipartiota vastaan Elijärven rampissa, jonka jälkeen poliisipartio lähti auton perään. Tämän jälkeen kuski kiihdytti vauhtia ja lähti pakenemaan. Poliisipartio sai auton kiinni Tornionkadulta lyhyen takaa-ajon jälkeen. Takaa-ajetun auton nopeus oli ylimmillään Karihaaranväylällä 140 kilometriä tunnissa. Lisäksi kuljettaja ajoi Lapintien valoristeyksessä päin punaisia valoja.

Murtautujat rikkoivat autoliikkeen oven.
Murtautujat rikkoivat autoliikkeen ovenKaroliina Marttala/Yle

Volvoa kuljetti ajo-oikeudeton 42-vuotias kemiläinen mies. Miehelle suoritetun puhalluskoe antoi tuloksen 1,48 promillea ja hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja opiaateille. Kuljettajan lisäksi autossa oli kyydissä kaksi muuta kemiläistä miestä.

Varastetusta Toyota-merkkisestä autosta on näköhavainto Lapintieltä, jossa auton on nähty enenevän kovaa vauhtia kohti pohjoista. Auto on edelleen kadoksissa. Toyotan takapuskuri on vaurioitunut ja se voi olla irronnut kokonaan, eikä siinä välttämättä ole rekisterikilpiä ollenkaan.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot asiasta sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai arkisin puhelimitse numeroon 0295466156 tai kiireellisessä tapauksissa hätänumeroon.

Lue seuraavaksi