Kunnanjohtaja sai valituksia mopopojista – lähtee poikien kanssa rälläämään mopomiittiin

Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen pyysi kuntalaisilta somessa mopoa, jotta pääsisi nuorten juttusille. Idea lähti kiertoon ja johtaja päristelee pian kymmenien mopoilijoiden kanssa.

mopot
Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen

"Olisiko jollain Juuassa lainata minulle MOPOA? Juuassa on paljon aktiivisia mopoilijoita ja ajattelin kysyä, ottaisivatko minut mukaan moporingille jonakin iltana. Olisi mukava tutustua mopokulttuuriin ja jutella nuorison ajatuksista samalla", Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen kirjoitti Facebook-sivulleen (siirryt toiseen palveluun) tiistaina.

Sana kiersi nopeasti somessa ja pienessä Juuan kunnassa. Johtajalle löytyi käytännössä heti nopeasti kypärä ja vanha Solifer perjantai-illaksi.

Kolme minuuttia ilmoituksen julkaisemisesta Hirvonen liitettiin mopopoikien WhatsApp-ryhmään. Saman tien kunnanjohtajan näytölle ilmestyi viesti: Milloin lähdetään?

Aluksi ryhmässä oli parikymmentä nuorta. Nyt mopo-meeting kasvaa päivä päivältä. Osa nuorista on kysellyt, voiko osallistua kruisailuun autolla, koska mopoa ei ole.

– Nuoret ovat tehneet reittisuunnitelmat ja kaikki, Hirvonen myhäilee.

Ei torumista vaan kuuntelemista

Tempauksen taustalla on sekä kuntalaki että kuntalaisten valitukset mopoilijoista.

– Olen saanut viestejä, että minun pitäisi arvovallallani puuttua rälläykseen. Uskon, ettei torumisella ole mitään merkitystä.

– Seisoin tiistaina tienvarressa ohjaamassa pieniä koululaisia koulutiellä. Siinä mopopojat ohiajaessaan morjesteli ja mietin, että nuoria ei saada kunnan järjestämiin tilaisuuksiin, Hirvonen kertoo ajatuksen juoksustaan.

Hirvonen pohti asiaa ja uutta kuntalakia, joka velvoittaa kuntia lisäämään osallisuutta uusilla keinoilla, jotta kuntalaiset voisivat paremmin vaikuttaa alueensa asioihin.

Hirvosen tarkoituksena on, että nuoret pääsevät meetingissä kertomaan ajatuksiaan kunnan kehittämisestä ja omista toiveistaan.

– Samalla voin vihjaista, ettei aamuyöllä kannata ajaa kerrostaloa ympäri, Hirvonen naurahtaa.

Ajoin Suzuki S-1:llä Enossa 24 000 kilometriä.

Markus Hirvonen

33-vuotias kunnanjohtaja kertoo pystyvänsä samaistumaan nuoriin, sillä hän on ollut niin sanotusti pahimman luokan rällääjä.

– Ajoin Suzuki S-1:llä Enossa 24 000 kilometriä, kunnanjohtaja kertoo omista mopoilumuistoistaan.

Toisaalta kunnanjohtajan mahanpohjassa on mukavalta tuntuva hirvitys. Keskiviikkoaamuna nuoret miehet kävelivät vastan Hirvosta ja nostivat jännitystä.

– Sanoivat vain, että ootko valmis ja jatkoivat matkaansa, Hirvonen kuvailee tilannetta iloisena.

Markus Hirvonen on tullut tunnetuksi uusista avauksistaan kunnanjohtajana. Viime talvena hän päätti, että työntekijöiden työajanpidennys käytetään liikuntaan.