1. yle.fi
  2. Uutiset

Presidentti Niinistö kuittasi Laura Huhtasaarelle: "Tämä alku näyttää siltä, että olen tehnyt kaiken päin seiniä"

Perussuomalaisten todennäköinen presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on arvostellut presidentti Sauli Niinistöä puuttumisesta perussuomalaisten sisäisiin asioihin Jussi Halla-ahon valinnan jälleen.

presidentinvaalit
 Presidentti Sauli Niinistö kansalaistapaamisessa Pakkahuoneen torilla, Uudessakaupungissa
Presidentti Sauli Niinistö kansalaistapaamisessa Pakkahuoneen torilla, Uudessakaupungissa .Roni Rekomaa / Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö vieraili keskiviikkona Valmet Automotiven autotehtaalla Uudessakaupungissa. Tehdasvierailun jälkeen presidentti tapasi kansalaisia ja toimittajia Uudenkaupungin Pakkahuoneen torilla.

Yle kysyi torilla Niinistöltä, mitä hän vastaa arvosteluun, jota hän on saanut osakseen jo presidenttikisan tässä vaiheessa. Niinistön toimintaa presidenttinä on moitittu sekä perussuomalaisten että SDP:n suunnalta.

– Tämä alku näyttää nyt siltä, että olen tehnyt kaiken päin seiniä, jos heiltä kysytään.

– Vastailen, kun tulee aika vastata, Niinistö kuittasi.

Perussuomalaiset ovat arvostelleet Niinistöä puuttumisesta puolueen sisäisiin asioihin, kun hän kommentoi perussuomalaisten poliitikkojen saamia rikostuomioita Jussi Halla-ahon puheenjohtajavalinnan jälkeen.

Niinistö totesi kesäkuussa, etteivät ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta tuomitut perussuomalaiset ole hänen mielestään osoittaneet tehokasta katumista.

Halla-aholla itsellään on korkeimman oikeuden tuomio uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

SDP:n presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Tuula Haatainen on puolestaan arvostellut Niinistöä siitä, että toiminta YK:ssa ja globaalit kysymykset kuten köyhyyden vähentäminen ovat jääneet vähemmälle huomiolle kuin Tarja Halosen kaudella.

Lue myös:

Suomen suurin tehdas teki vaikutuksen presidentti Niinistöön

Lue seuraavaksi