Jeesusteippi pelasti Helsingin uuden piispan kylpyhuoneen

Helsingin vastavalittu uusi piispa Teemu Laajasalo kertoo käyttäneensä niin kutsuttua jeesusteippiä lähes kaikkeen. Uusi piispa tunnetaan myös huumoriohjelma YleLeaksista.

evankelis-luterilainen kirkko
Teemu Laajasalo
Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo tuli suuren kansan tietoon YleLeaks-ohjelmasta.

Helsingin hiippakunnan uusi piispa Teemu Laajasalo myöntää tehneensä lähes kaikkea niin kutsutulla jeesusteipillä, joka vastikään täytti 75 vuotta.

– Jeesusteippi on hieno teippi: Jeesus pelastaa kaiken. Jos muistan oikein, olen viimeksi kiinnittänyt jeesusteipillä väliaikaisesti kylpyhuoneen seinään kulmaraudan, jonka laitoin silikonilla myöhemmin siihen kiinni, uusi piispa Laajasalo kertoo Ylen haastattelussa.

Laajasalo ei ole ainoa suomalainen, joka on käyttänyt ilmastointiteippiä. Ylen katsojat ja lukijat kertoivat kymmeniä erilaisia tapoja jeesusteipin käyttöön.

Aleppon kellojen soittaja

Kallion nykyinen kirkkoherra ja Helsingin seurakuntayhtymän johtajaTeemu Laajasalo valittiin tänään keskiviikkona vaalien ensimmäisellä kierroksella Helsingin hiippakunnan piispaksi. Hänet tunnetaan muun muassa Aleppon kellojen organisaattorina, lisäksi hän on toiminut myös komediaohjelma YleLeaksin kommentaattorina.Täältä voit katsoa miten tuleva piispa lauloi YleLeaks-ohjelmassa.

"Vastakkainasettelu lisääntyy. Kirkon ja muun yhteiskunnan täytyy purkaa sitä."

– Olen sydämessäni iloinen ja hämmentynyt, mutta myös kiitollinen. Oli hienoa, että vaali ratkesi jo ensimmäisellä kierroksella. Sitä kautta tuntuu, että mandaatti on vahva, Laajasalo sanoo.

Laajasalo tähtää yhdistäjäksi

Piispan vaalissa äänioikeus oli 1800 papilla ja seurakuntien valitsemilla maallikkojäsenillä. Laajasalo uskoo, että hänen taakseen on ryhmittynyt sekalainen seurakunta.

– Sain yli puolet äänistä. Noin isoa porukkaa ei voi määritellä mihinkään tarkemmin.

– Toivon, että ihmiset ajattelelevat, että mulla on mahdollisuus yhdistää ja luoda ykseyden henkeä kirkkoon. Että tulisi yhdessä tekemisen ilo.

Ensimmäisenä uusi piispa aikookin vain kuunnella, käydä vierailulla kaikissa hiippakunnan seurakunnissa ja vasta sen jälkeen tehdä linjauksia.

– Vastakkainasettelu lisääntyy. Kirkon ja muun yhteiskunnan täytyy purkaa sitä. Se tapahtuu niin, että yritetään kuunnella enemmän kuin itse huutaa päälle. Niin, että voidaan olla erimielisiä, mutta kuitenkin jotakuinkin samantahtoisia. Potkia palloa samaan suuntaan, Laajasalo summaa.

Piispa kannattaa homojen vihkimistä

Teemu Laajasalolla on liberaalin papin maine, sillä hän kannattaa muun muassa homoliittojen vihkimistä kirkossa.

– Edeltäjäni piispa Irja Askola on tehnyt tässä asiassa hienoa työtä ja olen itse kannattanut jo kaksikymmentä vuotta samaa sukupuolta olevien vihkimistä kirkossa. Toivon, että osaisin jatkaa edeltäjäni polulla, Laajasalo sanoo.

Kirkkoon kuulumista pappi pitää kaiken kaikkiaan tärkeänä. Hän muistuttaa, että kirkoissa tehdään hienoa työtä.

– On tärkeää kuulua kirkkoon. Se antaa hyvän kehyksen kristittynä olemiselle ja kasvamiselle. Olisi hyvä että ihmiset muistaisivat, että Jeesuksen toinen nimi ei ole ahdistaja vaan vapahtaja. Eli kirkkoon kuuluu hyvin monenlaista väkeä. Sellaista nurkkakuntaisuutta vastustan, että oltaisiin tarkkoja, mikä on kirkkoon kuulumisen oikea tapa. Toivon, että ihmiset rakentavat ja rakastavat kirkkoa, Laajasalo sanoo.