1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. takaa-ajo

Hurja takaa-ajo säikäytti työmatkalaiset Helsingissä – epäilty autovaras kurvasi karkuun 100 km/h

Autovarkaudesta epäilty karautti poliisia karkuun pahimman aamuruuhkan aikaan Helsingin Kalliosta Arabiaan. Tämän hetkisten tietojen mukaan henkilövahingoilta vältyttiin.

takaa-ajo
Poliisiauto pysäköitynä.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Poliisipartion tarkastustehtävä muuttui hurjaksi takaa-ajoksi torstaiaamuna Helsingissä. Partion mennessä tarkistamaan anastetuksi ilmoitettua autoa Pengerkadulla Kalliossa kyseinen ajoneuvo lähti poliisia karkuun.

Takaa-ajo suuntautui aluksi kohti keskustaa, mutta kääntyi kuitenkin pohjoiseen. Epäilty kaahasi pitkin Hämeentietä perässään useampi poliisipartio. Pahimmillaan auton nopeus nousi 100 kilometriin tunnissa.

Takaa-ajo sattui pahimman aamuruuhkan aikaan, ja tilanteella oli monta silminnäkijää. Tapaus on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kommenttien mukaan kovaa ja holtittomasti liikkunut auto ajoi osaksi jalkakäytävällä ja oli vähällä törmätä ihmisiin.

Tämän hetkisten tietojen mukaan henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

– Kieltämättä nyt oli ruuhka-aika ja läheltä piti -tilanteita tuli. Jokainen takaa-ajo harkitaan tilannekohtaisesti: mikä on kannattavaa ja mikä ei. Nyt ajoa jatkettiin, koska auto suuntasi pois keskustasta väljemmille tiestöille, operatiivisena yleisjohtajana toimiva ylikomisario Jorma Makkonen Helsingin poliisista perustelee poliisin toimintaa.

Takaa-ajo jatkui Intiankadulle, Koskelantielle ja päätyi Hämeentielle, jonne kaksi autossa ollutta henkilöä hylkäsivät sen. Autosta paenneet mies ja nainen saatiin kiinni lyhyiden etsintöjen jälkeen.

Anastetun auton kuljettajaa epäillään ainakin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja moottorikäyttöisen kulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Lue seuraavaksi