Patria käynnistää yt-neuvottelut, jopa 130 henkilön vähennys mahdollinen

Yhtiöön kuuluva Aerostructures-yksikkö vähensi keväällä väkeä.

Patria
Patria
Jussi Mansikka / Yle

Ilmailu- ja puolustusteollisuuskonserni Patriassa aloitetaan Suomessa toimivaa henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut poislukien Millog Oy sekä Aerostructures- ja Systems-liiketoimintojen tuotanto-organisaatiot.

Yhteistoimintaneuvottelut voivat johtaa enintään 130 henkilön vähentämiseen, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Eniten neuvottelut koskettavat Jämsän Hallia. Siellä neuvottelujen piirissä on noin 800 jämsäläistä työntekijää.

Viestintäjohtaja Birgitta Selosen mukaan neuvottelujen piirissä on kaikkiaan noin 1 300 työntekijää. He työskentelevät eri puolilla Suomea.

Neuvottelut aloitetaan tuotannollisista, taloudellisista sekä toiminnan uudelleenjärjestelytarpeesta johtuvista syistä. Neuvotteluissa harkitaan toimintamallin muutoksia ja sen aiheuttamaa tarvetta organisoida työtä uudelleen perustuen Patrian uuteen strategiaan.

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Konsernissa toimii 2 800 ammattilaista.

Yhtiössä on yt-neuvoteltu myös keväällä. Patrian Aerostructures-liiketoiminnassa käydyissä yt-neuvotteluissa vähennystarvetta oli yhteensä seitsemän henkilöä, johon kuuluivat irtisanomiset sekä lomautukset toistaiseksi. Lisäksi enimmillään 40 henkilöä lomautettiin 3–6 viikoksi kesän ajaksi.