Sata ihmistä evakuoitiin epäillyn kaasun takia maahanmuuttajien koulutuskeskuksesta Helsingissä

Evakuoidut laskettiin takaisin rakennukseen ennen iltapäiväkahta.

pelastustoiminta
Monikulttuurisuuskeskus
Axxell-monikulttuurisuuskeskuksen väki on evakuoitu Mannerheimintiellä Ruskeasuolla. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Tätä uutista ei enää päivitetä. Kello 14.30 torstaina poliisi kertoi, ettei epäile tahallisuutta kaasuonnettomuuden yhteydessä. Uusimmat tiedot tapauksesta voit lukea tästä jutusta.

Monikulttuurisuuskeskuksen väki evakuoitiin Mannerheimintiellä Ruskeasuolla torstaina puolen päivän aikaan. Pelastuslaitoksen mukaan rakennuksen sisäilmassa oli kaasua, joka aiheutti aamupäivällä 11 henkilölle lieviä hengitysoireita. Heistä viisi vietiin varmuuden vuoksi sairaalaan tarkastettavaksi.

Paikalla oli tapahtuma-aikaan noin sata henkilöä. Koulutettavat ovat olleet aikuisia ulkomaalaistaustaisia henkilöitä.

Pelastuslaitos etsi erilaisten mittareiden avulla aineen lähdettä. Kaasun lähde ei pelastuslaitoksen mittauksista huolimatta selvinnyt, ja asian selvittämistä jatkaa poliisi.

Pelastuslaitos ei ole tunnistanut ainetta. Pelastuslaitoksen mukaan kaasunhaju aiheutti lähinnä kovaa yskimistä. Henkilökunta painoi automaattisen paloilmoittimen painonappia, jolloin palokellot alkoivat soimaan ja ihmiset poistuivat oma-aloitteisesti kadulle.

Poliisi epäilee jonkun aiheuttaneen maahanmuuttajien koulutuskeskuksen kaasuvuodon tahallaan.

– Tutkinta on vasta alkutekijöissään. Olemme myöhemmin päivällä viisaampia, ylikomisario Jorma Makkonen sanoo.

Mannerheimintiellä Ruskeasuolla oli puolenpäivän jälkeen runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä. Poliisi ohjasi paikalla liikennettä ja pelastuslaitos johti toimintaa.

– Siellä on lopputuuletukset menossa, joten saamme pikkuhiljaa isomman kaluston pois ja Mannerheimintien toisen kaistan avattua liikenteelle, Makkonen kertoi yhden jälkeen iltapäivällä.

Ylen kuvaaja Jani Saikko kertoo, että ulkona odottavat ihmiset laskettiin takaisin rakennukseen hieman ennen kahta. Myös paloautot lähtivät paikalta.

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö tutkii asiaa.

Helsingin kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Oletko paikalla? Lähetä meille kuva osoitteeseen yle.uutiset@yle.fi