1. yle.fi
  2. Uutiset

Sade saatteli Turun Taiteiden yön alkuun

Turun Taiteiden yö -tapahtuma starttasi tuttuun tapaan vauhtiin jo päivällä. Tänä vuonna tapahtumassa on tarjontaa erityisen paljon lapsille ja nuorille.

Taiteiden yö
Turun Taiteiden yössä lapset saivat taiteilla.
Lassi Lähteenmäki / Yle

28:s Turun Taiteiden yö aloitettiin lempeän sateen kastellessa kaupunkia. Alkuillasta monien ravintoloiden terasseilla vasta kasailtiin musiikkilaitteita ja odotettiin sään poutaantumista. Aurajokirannassa ilmankosteus ei haitannut menoa sirkustemppuilijoilla, jotka esittivät temppujaan kuumien rytmien tahdissa.

Tuomiokirkkotorilla pääsi sujahtamaan sateelta suojaan valkoiseen kamerakonttiin. Valokuvakeskus Peri tarjosi yleisölle mahdollisuuden tutustua kuvan muodostumisen perustekniikkaan elämyksellisellä tavalla.

Kamerakontti Turun tuomiokirkolla Taiteiden yönä 2017.
Sannimari Lehtilä / Yle

Camera obscura -kamerakontti tuli Taiteiden yöhön Tuomiokirkkotorille, joka on vain kivenheiton päässä Suomen ensimmäisen valokuvan ottopaikasta. Henrik Cajanderin 1842 kuvaama näkymä Turun Uudenmaankadulta on Suomen vanhin säilynyt valokuva.

Kontti on kiertänyt kesän ajan Suomea itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan ja ensimmäisen suomalaisen valokuvan 175-vuotisjuhlan kunniaksi.

Taiteiden yön yhteydessä pidetään Aurajokivarressa myös markkinoita. Sade ei säikyttänyt ihan kaikkia sisätiloihin, vaan uteliaita riitti Läntisellä Rantakadulla sateessakin.

Taiteiden yön markkinoilla Turun Aurajokirannassa.
Sannimari Lehtilä / Yle

Vartiovuorella riitti ihmeteltävää lapsille ja lastenmielisille. Perheiden Taiteiden Yö päätettiin järjestää tänä vuonna 10-vuotisjuhlan vuoksi isommin: aiemmin Perhetalo Heidekenillä vietetty tapahtuma laajeni juhlan kunniaksi Turun Vartiovuoren kesäteatteriin ja sitä ympäröivään puistoon.

Tehdasteatterin Vuokko-kätilö Vartiovuorella.
Lassi Lähteenmäki / Yle

Vartiovuorella tulijoita tervehti muun muassa Tehdasteatterin Vuokko-kätilö ystävineen.

Taiteilua Vartiovuorenmäellä
Lassi Lähteenmäki / Yle

Puistossa tehtiin kaikkea kivaa yhdessä.

Lastensairaala Vartiovuorenmäellä.
Lassi Lähteenmäki / Yle

Nukkesairaalassa pääsi harjoittelemaan vauvojen hoivaamista ja sepä taisikin monen mielestä olla se mielenkiintoisin paikka.

Kaarinalainen KaMu-kuoro.
Lassi Lähteenmäki / Yle

Paikalla kuultiin myös monenlaista musiikkia. Kuvassa kajauttaa kaarinalainen KaMu-kuoro, joka aloitti teatterilavan esitykset.

Taiteiden yön tapahtumista löytyy lisätietoa tapahtuman verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi