Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee: Hengitysoireita Ruskeasuolla aiheutti mikrossa sulanut muoviastia

Monikulttuurisuuskeskuksen keittiö sijaitsee sen tilan vieressä, jossa oireet huomattiin ensimmäisenä.

Rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisista kertoo, että suuroperaation Helsingin Ruskeasuolla puoliltapäivin aiheutti todennäköisesti keittiön mikrossa sulanut muoviastia.

– Tätä tutkitaan niin sanottuna nakit ja muusi -palona. Se on melkoisen todennäköinen arvio tällä hetkellä, Kanth sanoo.

Maahanmuuttajille kotouttamiskoulutusta järjestävän monikultuurisuuskeskuksen tiloista Mannerheimintiellä löydettiin 6. kerroksen keittiön roskiksesta osin sulanut, palanutta ruokaa sisältänyt muoviastia. Palojälkiä oli myös keittiön mikrossa.

Ensimmäiset hengitysoireet todettiin keittiön välittömässä läheisyydessä. Poliisi epäilee, että yksitoista ihmistä sai ruokapalosta aiheutuneesta savukaasusta hengitysoireita. Tämä johti rakennuksen evakuointiin.

Paikalla oli tapahtuma-aikaan noin sata henkilöä. Koulutettavat ovat olleet aikuisia ulkomaalaistaustaisia henkilöitä.

Poliisi ehti epäillä myös tahallista kaasuvuotoa.

Mannerheimintiellä Ruskeasuolla oli puolenpäivän jälkeen parhaimmillaan jopa kymmenen pelastus- ja seitsemän ensihoitoyksikköä. Poliisi ohjasi paikalla liikennettä ja pelastuslaitos johti toimintaa.

Ylen kuvaaja Jani Saikko kertoi, että ulkona odottavat ihmiset laskettiin takaisin rakennukseen hieman ennen kahta. Myös paloautot lähtivät paikalta.

.
.