Biokaasulle lisää tankkauspisteitä – saa nyt myös Jyväskylästä

Kaasuautoja on tähän mennessä Keski-Suomessa voinut tankata vain Joutsassa ja Laukaassa.

kaasuautot
Mustankorkean biokaasuasema.
Annika Rantanen / Yle

Biokaasun tankkauspisteiden määrä kasvaa Keski-Suomessa tänä syksynä.

Tähän mennessä kaasuautoja on voinut tankata vain Joutsassa ja Laukaassa, mutta nyt kaasuntankkauspiste on avattu myös Jyväskylän Mustankorkean jätteenkäsittelykeskuksen yhteyteen.

Mustankorkea tekee biokaasunsa kotitalousjätteestä, ja kaavailee avaavansa lisää tankkausasemia.

– Olemme etsineet paikkaa lähempää Jyväskylän keskustaa. Nimiä ei ole vielä paperissa, mutta uskon, että piakkoin voidaan tiedottaa. Tavoitteemme on, että Mustankorkealla on jatkossa kolme omaa tankkauspistettä Jyväskylässä, sanoo Mustankorkean toimitusjohtaja Esko Martikainen.

Mustankorkean kaasuaseman laskennallinen kapasiteetti on noin 1200, tarkka määrä riippuu sitä kuinka järeitä ajoneuvoja tankilla käy.

Mustankorkea on hinnoitellut kaasunsa houkuttelevasti, se on selvästi halvempaa kuin bensiini.

– Olemme päätyneet siihen, että kaasun hinta on 1,30 euroa kilolta. Bensan hinnaksi muutettuna se vastaa noin 80 sentin litrahintaa, Martikainen sanoo.

Gasum aikoo rakentaa kymmeniä kaasuasemia

Lähipäivinä kaasuaseman Jyväskylässä avaa Gasum, jonka asema tulee Vaajakoskelle. Jyväskylän asema on osa Gasumin suurempaa raskaalle liikenteelle suunnattujen asemien rakentamisen projektia.

Kiinnostus kaasuautoiluun on kasvanut, ja näkyy myös yrityspuolella, kertoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan johtaja Jukka Metsälä.

– Säästöjä etsitään, ja logistiikka näyttelee siinä keskeistä osaa. Kaasuautoista on jo tarjontaa, rekkavetureita, pakettiautoja, linja-autoja ja jäteautoja, hän sanoo.

Metsälä sanoo, että Gasum kasvattaa tankkausasemiensa verkostoa kysynnän mukaan.

– Meillä on nyt parikymmentä asemaa, ja tavoite on rakentaa 35 lisää, hän kertoo.

Myös Äänekosken sellutehtaan alueella avautuu syksyn aikana tehtaan jätevirtoja hyödyntävän yrityksen biokaasun tankkauspiste.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus