Matkatoimistoyrittäjä Barcelonassa: Iskua ei varsinaisesti osattu odottaa, mutta on se mielessä käynyt

Milli Eriksson kehuu Katalonian poliisin toimintaa tehokkaaksi sekä iskujen ennalta ehkäisyssä että torstaisen iskun jälkeen.

terrorismi
Aseistautuneet poliisit partioivat tapahtumapaikan läheisyydessä.
Esa Posio / Lehtikuva

Barcelonassa asuva matkatoimistoyrittäjä Milli Eriksson kertoo tulleensa ulos tavaratalosta Katalonia-aukiolla ja ottaneensa taksin hiukan kello 17 jälkeen, kun hän havaitsi, että poliisit olivat sulkemamassa aukiota.

– Lähdimme taksilla toista kautta alas merelle päin ja näimme, että koko Ramblas oli tyhjennetty ihmisistä ja pelkästään poliiseja ja ambulansseja näkyi joka puolella, silloin alkoi hahmottua, mitä oli tapahtunut, Eriksson sanoo.

Eriksson kertoo, että iskun jälkeen Ramblasin alueen lisäksi kaikki metroyhteydet ja junayhteydet oli katkaistu. Poliisi oli tyhjentänyt myös kaupat ja ravintolat, koska oli tiedossa, että henkilö joka ajoi autoa, oli paennut juosten.

– Olen seurannut uutisia kotiin päästyäni espanjankieliseltä 24 tunnin kanavalta, sen mukaan Isis-terroristijärjestö ilmoittaa tehneensä iskun, hän sanoo.

Eriksson toteaa, ettei tämänkaltaista tapahtumaa varsinaisesti ole osattu odottaa, mutta koska vastaavia iskuja on ollut muissa turistikohteissa ja kun Barcelona on hyvin suosittu kohde, on asia mielessä käynyt.

– Toisaalta Espanjan poliisi tekee aivan uskomattoman hyvää työtä. Vähän aikaa sitten kerrottiin, että Katalonian poliisi on pidättänyt 77 henkilöä, joita epäillään iskujen suunnittelusta.

Turismiin Eriksson arvioi iskun vaikuttavan mahdollisesti aluksi.

– Jos vertaa muihin kaupunkeihin, joissa vastaavia on ollut, vaikutukset turismille eivät ole olleet pitkäaikaisia ja samaa toivomme täällä Barcelonassa, Eriksson sanoo.