Vasaramäen koululle kaavaillaan uutta rakennusta sisäilmaongemien takia – Skanssin monitoimitalo valmistuisi vuonna 2023

Syreenikujan yksikkö siirtyisi väliaikaisesti Ruiskadulle Turun ammattikorkeakoululta vapautuviin tiloihin.

sisäilmaongelmat
Oppilas tekemässä tehtäviä koulussa.
Yle

Turku pohtii muutoksia Vasaramäen alueen koulutiloihin.

Yhtenäiskoulun Syreenikujan yksikön epäillään kärsivän sisäilmaongelmista. Tavoitteena on toteuttaa uudisrakennus Skanssin alueelle. Rakennus valmistuisi vuonna 2023.

Uuteen rakennukseen tulisi päiväkoti ja peruskoulu sekä muita kunnallisia palveluita. Monitoimitaloon tulisi myös Vasaramäen, Lausteen, Huhkolan ja Skanssin alueen yläkoulu.

Tätä ennen Syreenikujan toiminnot siirtyisivät Turun ammattikorkeakoululta Ruiskadulla vapautuviin tiloihin. Muutto tapahtuisi aikaisintaan kevätlukukaudella 2020.

Lehmustien yksikkö jatkaa ennallaan

Sisäilmaongelmat ovat aiheuttaneet keskustelua Vasaramäen yhtenäiskoulun Syreenikujan yksikössä. Yksittäisiä opettajia ja oppilaita on siirtynyt pois koulun tiloista.

Koululla on tehty tutkimus- ja kunnostustöitä olosuhteiden parantamiseksi. Viranomaiset eivät ole kuitenkaan vaatinut koulun välitöntä sulkemista terveydellisten seikkojen takia.

Vasaramäen yhtenäiskoulussa on noin 700 oppilasta. Koulu toimii Lehmustien ja Syreenikujan yksiköissä. Lehmustien yksikön osalta ei ole suunnitelmissa muutoksia, ja se jatkaa Vasaramäen alueen alakouluna myös tulevaisuudessa.

Kaupunki järjestää suunnitelmista info- ja keskustelutilaisuuden tiistaina 22. elokuuta.