Barcelonassa lomaileva näyttelijä Otto Kanerva: "Totesin vaimolleni, että tänne ei olekaan vielä isketty"

Näyttelijä-ohjaaja Otto Kanervan kuudes Barcelonan lomamatka sai dramaattisen käänteen, kun helikopterit nousivat ilmaan ja kaveri soitti Hämeenlinnasta.

Hämeenlinna
Otto Kanerva mietteliäänä ja kädet puuskassa
Otto Kanerva on Barcelonassa kuudetta kertaa. Hän käy eri kaupunginosissa ja vierastaa turistirysiä.Miki Wallenius / Yle

Näyttelijä-ohjaaja Otto Kanerva viettää parhaillaan Hanna-vaimonsa kanssa lomaa Barcelonassa.

He asuvat hotellitornissa, joka on vajaan 500 metrin päässä siitä kohtaa La Ramblalta, jossa terroristi torstaina illansuussa ajoi vauhdilla jalankulkijoiden päälle.

– Täällä on omituinen fiilis, Kanerva kuvailee tunnelmaa puhelimessa.

Otto Kanerva on teatterin moniosaaja, joka vetää Hämeenlinnassa menestyksekästä kesäteatteria ja on Rauman kaupunginteatterin taiteellinen johtaja.

Aiemmin päivällä Kanervat olivat kävelleet kaupungin hiekkarannalla, jossa oli ollut jostain syystä paljon poliiseja paikalla.

Täällä hotellilla on vähän kummallinen olo.

Otto Kanerva

– Totesin siinä vaimolleni, että tänne (Barcelonaan) ei olekaan vielä isketty. Ja niin iskettiin muutama tunti myöhemmin. Oma humanismini on koetuksella, Otto Kanerva myöntää surullisena.

Terrori-iskuun pariskunta havahtui torstaina iltapäivällä kun poliisihelikopterit alkoivat pörrätä ilmassa. Samalla hetkellä heidän tuttunsa soitti Hämeenlinnasta.

Otto Kanerva kertoi puhelimeen ensin helikoptereista, kunnes soittaja selitti Suomesta käsin, miksi ne kaupungin ilmatilassa olivat.

– Täällä hotellilla on vähän kummallinen olo, kun tuntuu, että ollaan irrallaan siitä, mitä tuolla maankamaralla on tapahtunut.

Hotellin johto on jakanut oven alta lappusia, joissa on kerrottu tilanteesta ja ettei hotellilta kannattanut poistua.

Hississä puolestaan varoitettiin lentokentälle meneviä jopa kuuden tunnin turvatarkastusjonoista.

– Poliiseja on joka puolella ja ravintolat sekä kaupat on suljettu.

Otto Kanerva myöntää, että Euroopan terrori-iskut ovat vaikuttaneet myös paljon reissailevan miehen käytökseen.

– Olen huomannut, että nykyisin kierrän isoimmat turistikohdat.