Markkinaoikeus: Porin led-valohankinta kilpailutettava uudelleen

Porin toimialajohtaja Marko Kilpeläinen sanoo, että markkinaoikeuden ratkaisu on oikea.

Pori
Katuvalo
Yle

Markkinaoikeus pitää Porin ja Pori Energian tekemää lampunvaihtosopimusta pätemättömänä.

Pori teki taannoin Pori Energian kanssa sopimuksen katuvalojen vaihtamisesta led-lampuiksi. Oikeuden mielestä sopimusta edeltäneessä kilpailuttamisessa oli puutteita, sillä Pori teki sopimuksen suorahankintana.

Oikeuden mukaan kilpailutus on tehtävä uudelleen niin, että se täyttää lain vaatimukset. Sopimus Pori Energian kanssa on mitätön syyskuun vaihteen jälkeen. Päätöksensä tueksi markkinaoikeus asetti Porille 200 000 euron uhkasakon.

Pori tyytynee ratkaisuun

Porissa kesällä aloittaneen uuden teknisen toimialajohtajan Marko Kilpeläisen mukaan oikeuden ratkaisu oli oikea. Hankinta oli tehty hänen edeltäjänsä, apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen aikana.

Toimialajohtaja Kilpeläinen kertoo, että lampunvaihto-urakat kilpailutetaan nyt useissa erissä, kunhan poliitikot hyväksyvät ehdotukset.

Kilpeläisen mukaan Pori aikoo kilpailuttaa loppuvuoden lampunvaihdot erikseen, minkä jälkeen valmistellaan suurempaa kilpailutusta tulevien vuosien lampunvaihdoista. Lamppujen vaihtoihin on ollut käytettävissä miljoona euroa vuodessa.