Huittinen suunnittelee yksityistävänsä vanhusten asumista

Attendo, Esperi Care ja Mehiläinen ovat kiinnostuneita ostamaan Huittisilta kaupungin hoivatoimintoja ja -kiinteistöjä.

Huittinen
Vanha nainen istuu nojatuolissa ja katsoo ikkunasta ulos olohuoneessa.
Sini Salmirinne / Yle

Suuret sosiaali- ja terveyspalveluyhtiöt jatkavat hoivapalvelujen hankkimista kunnilta.

Attendo, Esperi Care ja Mehiläisen hoitapalveluyhtiö ovat ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita ostamaan Kuninkaisissa sijaitsevan Huittisten vanhainkodin, Vampulassa sijaitsevan Annalan palvelukeskuksen ja keskustassa sijaitsevan Kaarirannan palvelukeskuksen. Näissä on yhteensä 128 hoitopaikkaa.

Huittinen tarttuu tarjoukseen ja aloittaa selvityksen palvelujen siirtämisestä yhtiöille. Samalla aloitetaan yt-neuvottelut yksiköiden henkilökunnan kanssa.

Taustalla sote-uudistus

Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa korostaa, että mitään päätöksiä ei ole vielä tehty vaan kyse on vasta selvityksestä. Huittinen lähtee tekemään selvitystä ensisijaisesti sote-uudistuksen takia.

– Sote-palvelujen järjestämisoikeus otetaan kunnilta pois ja kunnille jää esimerkiksi kiinteistöriski. Ei ole varmaa, jäävätkö hoitopaikat sote-uudistuksen jälkeen Huittisiin. Selvitämme, pystytäänkö hoitopalvelujen jatkuvuus ja hoitohenkilökunnan työpaikat Huittisissa turvaamaan yksityistämisellä pidemmällä aikavälillä, Peltomaa sanoo.

Yritysten kanssa käydään keskusteluja seuraavan kerran syyskuussa. Mahdollista on myös, että vain osa kiinteistöistä ja palveluista yksityistetään ja osa jää edelleen kaupungille.