1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Barcelonan isku 2017

Keitä Espanjan iskujen uhrit olivat?

Kuolonuhreja on ainakin Italiasta, Portugalista, Yhdysvalloista, Belgiasta ja Espanjasta.

Kuva: Quique Garcia / EPA

Espanjan Kataloniassa torstaina tehdyissä terrori-iskuissa kuoli tai loukkaantui 34 eri maan kansalaisia, kertoo Katalonian pelastuspalvelu.

Toistaiseksi ei ole kerrottu, kuinka moni 14 kuolleesta ja 130 loukkaantuneesta oli ulkomaalaisia ja kuinka moni espanjalaisia. Vasta yhden espanjalaisen kuolema on vahvistettu.

Suurin osa uhreista kuoli ja haavoittui Barcelonassa, jossa pakettiauto ajoi jalkakäytävälle turistien suosimalla La Ramblan alueella.

Joukossa on ainakin joitakin lapsia. Espanjalaismedian mukaan nuorin uhri olisi 3-vuotias.

Pelastusviranomaisten mukaan 130 loukkaantuneesta 17:n tila on kriittinen. Lisäksi 30 on loukkaantunut vakavasti.

Kuolonuhreja Italiasta, Portugalista, Belgiasta, USA:sta

Italia on kertonut kahden kansalaisensa kuolleen, Belgia, Portugali ja Yhdysvallat kukin yhden.

Ranskan ulkoministeri on kertonut, että ranskalaisia loukkaantui 26 ja heistä 11:n tila on vakava. Saksalaisia on loukkaantunut 13 ja osa taistelee elämästään, maan ulkoministeriö sanoo.

Pelastuspalvelun mukaan uhreja on myös Algeriasta, Argentiinasta, Australiasta, Itävallasta, Marokosta, Kanadasta, Kiinasta, Kolumbiasta, Romaniasta, Venezuelasta, Kuubasta, Ecuadorista, Egyptistä, Espanjasta, Yhdysvalloista, Filippiineiltä, Britanniasta, Kreikasta, Hollannista, Taiwanista, Hondurasista, Unkarista, Irlannista, Kuwaitista, Makedoniasta, Mauritaniasta, Pakistanista, Perusta, Dominikaanisesta tasavallasta ja Turkista.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Suomea pelastuspalvelun listalla ei ole, eikä myöskään Suomen ulkoministeriön tiedossa ole, että iskut olisivat vaatineet suomalaisuhreja.

Pikkupoika kateissa

Perheenjäsenet ovat ilmoittaneet kadonneeksi 7-vuotiaan australialaispojan, joka joutui Barcelonan terrori-iskupaikalla eroon äidistään.

Äiti loukkaantui iskussa vakavasti. Perheen mukaan hänen tilansa on kuitenkin vakaa, kertoo muun muassa brittilehti The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Iskussa loukkaantui myös kolme muuta australialaista.

Lähteet: AFP, Reuters, Yle Uutiset

Lue myös:

"Terroristit suunnittelivat vielä isompaa iskua" – Uusimmat tiedot Espanjan iskuista

"Emme pelkää" – Tuhannet barcelonalaiset toivat kukkia Ramblalle terrori-iskun jälkeen 

Janne "Rysky" Riiheläisen kolumni: Barcelonan jälkeen – älä anna terroristille, mitä hän haluaa