1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. meijerituotteet

Juustoportti palaa valmistamaan Valion tuotteita, tuotantoon erikoisjuustoja ja luomua

Yhtiöt näkevät myös vientimahdollisuuksia. Aiempi yhteistyö katkesi vuoteen 2015 ja kiistaan maidon hinnoittelusta.

meijerituotteet
Juustoportti
Juustoportti

Juustoportti palaa Valion meijerituotteiden valmistajaksi muutaman vuoden tauon jälkeen. Juustoportin mukaan heille tuotantoon tulee tuotteita, joiden valmistuttaminen on optimaalista Valion oman tuotantokapasiteetin käytön kannalta, tai joiden valmistamiseen Valiolla ei ole tuotantoteknologisia mahdollisuuksia.

Yhteistyön tavoitteena on lisätä luomumaitotuotteiden kehitystä ja myyntiä, myös ulkomaille. Yhteistyö alkaa uudelleen tämän syksyn aikana.

– Yhteistyö keskittyy erikoisjuustoihin ja luomutuotteisiin. Yhteistyön avulla Valio voi tarjota joustavammin kuluttajien haluamia tuotteita, joiden valmistaminen on meille vaikeaa tai mahdotonta tuotannollisista syistä, kertoo Valion kategoriajohtaja Kimmo Luoma tiedotteessa.

– Yhteistyö pohjautuu aikaisemmalle, hyvälle yhteistyölle ja koskee asioita, joita kumpikaan ei pystyisi tekemään yksin. Näin luodaan kokonaan uutta liiketoimintaa ja kuluttajat saavat lisää vaihtoehtoja. Luotamme, että tuotteille on myös vientikysyntää, sanoo Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari.

Juustoportti toimi Valion yhteistyökumppanina vuoteen 2015 asti, kunnes monet pienet meijerit vaativat Valiolta korvauksia näiden mielestä liian alhaisesta maidon hinnasta.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan (siirryt toiseen palveluun) Valio ja Juustoportti ovat päässeet sopuun vahingonkorvauskiistassaan. Lehden mukaan sopimuksen sisältö on salainen, eikä Valio kommentoi asiaa enempää.

Juustoportin liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa vuodessa, työntekijöitä on noin 200. Valion liikevaihto on noin 1,6 miljardia ja henkilöstöä on noin 4 000.

*Lisää aiheesta *

Kaupan maitohyllyllä käy kuhina, lypsykarjatiloilla kato

Voin kysyntä kasvaa kuin rasvattu – hinta yli kaksinkertaistui vuodessa

Viljelijä nettoaa luomusta paremmin – luomubuumi kiihtyy uuteen ennätykseen

Lue seuraavaksi