Turun puukotukset – tämä tapahtumista tiedetään nyt

Tyks: Sairaalaan tuotu kahdeksan ihmistä, joista yksi on kuollut ja kolme on vakavasti loukkaantuneita.

Turku
Turku puukotus
Tapani Teittinen

Turun keskustassa on tapahtunut useita puukotuksia tänään perjantaina. Koostimme, mitä tapahtumista tiedetään tähän mennessä. Yle seuraa tapahtumia hetki hetkeltä.

Turun yliopistollisesta keskussairaalasta Tyksistä saatujen tietojen mukaan sairaalaan on tuotu kahdeksan ihmistä, joista yksi on kuollut ja kolme on vakavasti loukkaantunut.

Kaupungissa on käynnissä poliisioperaatio ja poliisi on ampunut yhtä epäiltyä. Hän on poliisin hallussa.

Poliisi pyytää Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun) välttämään Turun keskustaa.

Silminnäkijän mukaan nuori nainen kiljui suunnattomasti. Turkulainen Laura Laine oli noin 20 metrin päässä Kauppatorilla terassilla ystäviensä kanssa, kun jotakin poikkeavaa tapahtui.

– Näimme jonkun miehen siinä torilla, valkoinen puukko välkkyi kädessä. Puukko heilui ilmassa, ja ymmärsimme että hän on puukottanut jotain, Laine sanoo.

Turun keskustassa sijaitsevassa Hansa-korttelissa ovet suljettiin joksikin aikaa, jonka jälkeen kortteli evakuoitiin. Maria Erholtz oli Hansa-korttelin liikkeessä. Tapahtuneesta asiakkaille tihkuneet tiedot loivat paniikkia.

– Alkoi pälyily, minne voi mennä ja mihin voi piiloutua. Siinä ehti paniikki nousta, vaikka ei ehtinyt edes reagoida paniikinomaisesti, Erholtz kertoo.

Erholtzin mukaan meni noin kymmenen minuuttia, kunnes asiakkaita pyydettiin poistumaan rauhallisesti lähimmälle kadulle ja lähtemään pois keskustasta.

Poliisi nostaa valmiutta myös muualla Suomessa Turun tapahtumien takia. Muun muassa Helsinki-Vantaan lentoasemalle lisätään valvontaa.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ei vahvistanut Ylelle, onko kyse terrorismista.

Poliisi tiedottaa tilanteesta kello 19.00. Tiedotustilaisuus on nähtävissä Ylen verkkosivuilla.

Valtiojohto on on ollut asian tiimoilta yhteydessä. Hallitus kertoo pitävänsä neuvottelun vielä tämän illan aikana.