Poliisi: Kaksi kuollut Turun tapahtumien vuoksi – Kahdeksaa puukotettiin

Poliisin mukaan tekijän henkilöllisyys ei ole vielä selvillä. Poliisi pysäytti miehen ampumalla tätä alavartaloon, hän tällä hetkellä sairaalahoidossa. TYKS:n mukaan sairaalaan on tuotu kaikkiaan yhdeksän potilasta hoitoon tapahtumiin liittyen.

Turku
Poliisin tiedotustilaisuus
Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessaan tämänhetkiset tietonsa Turun puukotuksista.

Poliisin mukaan Turussa puukotettiin tänään perjantaina kahdeksaa ihmistä, joista kaksi on menehtynyt. Toinen uhreista menehtyi tapahtumapaikalla ja toinen sairaalassa.

Poliisi sai hälytyksen 16.02. Tuossa vaiheessa oli tiedossa, että yhtä ihmistä ja häntä avustanutta ihmistä on puukotettu.

Poliisi pysäytti tekijän ampumalla tätä reiteen ja tämä on nyt sairaalahoidossa. Miehen henkilöllisyys ei ole vielä selvillä.

Tässä vaiheessa epäiltyjä on yksi, mutta poliisi selvittää liittyykö asiaan myös muita henkilöitä. Poliisi kertoi myös tekevänsä kansainvälistä yhteistyötä muun muassa Europolin kanssa.

Tutkinta siirrettiin KRP:lle pian tapahtumien luonteen selvittyä. KRP tekee yhteistyötä Lounais-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Tässä vaiheessa tekoja ei tutkita terrorismina.

Poliisi vahvisti myöhemmin tiedotustilaisuuden lopulla, että tapahtumiin liittyy kaikkiaan yhdeksän loukkaantunutta.

Videonauhoja puretaan

Tapahtumien edetessä poliisi keskitti kaikki yksiköt Turun keskustaan. Poliisi jatkaa tutkimuksia, muun muassa eri videonauhoja puretaan parhaillaan.

Poliisin mukaan Turun keskusta on on turvallinen tällä hetkellä.

Sisäministeri Paula Risikko esitti tilaisuudessa suruvalittelunsa ja totesi, että tällainen tapahtuma on raskas kaikille, mutta erityisesti uhrien läheisille.

– Turussa on saatavilla kriisiapua kaikille halukkaille, Risikko totesi. Risikon mukaan poliisi on tehnyt kaiken voitavansa.

Risikon mukaan Suojelupoliisi selvittää, löytyykö epäiltyä rekistereistä.

Presidentti Sauli Niinistö on matkustanut Turkuun. Risikko tapaa hänet tiedotustilaisuuden jälkeen.

Poliisi haluaa tietoja silminnäkijöiltä

Poliisi on lisännyt valmiuttaan ja valvontaa eri puolilla maata, muun muassa Helsinki-Vantaan lentosaemalla ja rautatieasemilla. Valvontaa on lisätty myös satamissa.

Poliisi jatkaa tutkintaa ja tarvitsee siihen tutkintarauhaa.

– Kaiken keskiössä on tekijän henkilöllisyyden selvittäminen, sanoi poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Poliisi pyytää kaikkia silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä Turun poliisiin.

Poliisi järjesti tiedotustilaisuuden perjantai-iltana kello 19 Turun pääpoliisiasemalla. Paikalla poliisin järjestämässä tiedotustilaisuudessa olivat muun muassa sisäministeri Paula Risikko ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Turun yliopistollisen keskussairaalaan mukaan tapahtumien seurauksena sairaalaan tuotiin yhdeksän ihmistä. Kaksi heistä sai surmansa ja kolmen tila vaati leikkaushoitoa.

Yle seuraa tapahtumia hetki hetkeltä.

Valtiojohto on ollut asian tiimoilta yhteydessä. Hallitus kertoo pitävänsä neuvottelun vielä tämän illan aikana.