Mopomiitti kunnanjohtajan kanssa poikinee Juukaan nuorille mopoilualueen

Nelisenkymmentä mopomiittaajaa kokoontui ajamaan yhdessä Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvosen kanssa kylänraitilla. Ikuisuusongelmaa mopoilijoiden aiheuttamista valituksista lähestytään Pohjois-Karjalassa hieman uudesta tulokulmasta.

mopot
Yle Uutiset Itä-Suomi: Juuan kunnanjohtaja mopomiitissä
Yle Uutiset Itä-Suomi: Juuan kunnanjohtaja mopomiitissä

Äänekkäät mopoilijat herättävät ärtymystä kesä kesän jälkeen. Valituksia poikii sinne tänne, eikä muutosta tilanteeseen synny kuin hetkellisesti.

Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen päätti lähestyä asiaa toisin. Entisenä aktiivimoporällääjänä hän arvasi, mistä mopokenkä puristaa.

– Uusi kuntalaki velvoittaa osallistamaan kuntalaisia enemmän, eikä se ole mahdollista heitä kuuntelematta. Niinpä kysyin somessa, löytyisikö mopoa lainaan, ja pääsisinkö mukaan ringille, 33-vuotias kunnajohtaja kertoo.

Muutamassa minuutissa kunnanjohtaja oli liitetty mopoporukan WhatsApp-ryhmään, menopeli löytyi ja perjantaiksi sovittiin mopomiitti.

Miitti kokosi nelisenkymmentä menopeliä, ja tunnelma oli hyvä.

– Nuoret suunnittelivat reitin ja matkan varrella käytiin hyviä keskusteluja. Ykköstoiveena tuntuu olevan alue, jossa saisi luvallisesti ja muita häiritsemättä keulia ja ajella mopoilla vapaasti, kunnanjohtaja Markus Hirvonen kertoo.

Kunnanjohtajan piikki oli miittiläisille avoinna kahvilan kohdalla. Juuan mopokansa suunnittelee jo seuraavaa miittiiä syyskuulle.