"Kyllä tämä nyt pysäytti"– Risikko pitää puukottajan motiivien selvittämistä tärkeänä

Risikko uskoo, että syiden löytäminen auttaisi tekemään tarvittavia muutoksia.

puukotus
Paula Risikko
Paula RisikkoYle

Sisäministeri Paula Risikko välitti perjantai-iltana Turussa koko valtiovallan osanoton puukotuksen uhrien omaisille ja läheisille.

– Kyllä tämä nyt pysäytti, voi sanoa koko Suomen jälleen kerran. Kun se sattuu taas omassa maassa se on hyvin, hyvin vakava kysymys.

Risikko sanoo, että tämänkaltaisiin tapahtumiin on varauduttu sen verran kun etukäteen pystytään varautumaan. Mutta vaikka poliiseja olisi kuinka paljon, heitä ei voida laittaa kaikkien ihmisten perään.

– Nyt on hyvin tärkeää, että tässä jälleen kerran selvitetään mikä oli motiivi ja kuka tämä henkilö on, ja mikä oli syy, että hänen piti tällainen tehdä.

– Kun me saamme sen selville, niin se auttaa meitä tekemään tarvittavia muutoksia. Kaikki tehdään taas mitä pystytään. Mutta nämä ovat juuri niitä hyvin salakavalia tapoja vaurioittaa ihmisiä, vaurioittaa koko yhteiskuntaa.

Risikon mukaan tapauksen selvittämisen kannalta tilanne on siinä mielessä hyvä, että alueella oli paljon ihmisiä ja valvontakameroita ja niitä käydään poliisin voimin läpi.

– Meillä on tällä Suojelupoliisi ja Keskusrikospolisi paikalla ja tutkitaan koko yö. Yritetään näitä palasia yhdistää.