1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Poliisi: Epäilty on ulkomaalaistaustainen, nuorehko mies – Henkilöllisyys tai motiivi ei vielä tiedossa

Poliisi jatkaa edelleen Turun puukotuksista epäillyn henkilöllisyyden ja motiivin selvittämistä. Asian tutkinta on siirretty Keskusrikospoliisille.

Kuva: Tapani Teittinen

Turun epäilty puukottaja on ulkomaalaistaustainen, nuorehko mies, poliisi tiedottaa. Poliisi jatkaa edelleen Turun alkuillan tapahtumien sekä tekijän henkilöllisyyden ja tekojen motiivin selvittämistä. Asian tutkinta on siirretty Keskusrikospoliisille, poliisi kertoo.

Poliisi sai perjantaina kello 16.02 tiedon, että Turun Kauppatorilla ja sen ympäristössä oli puukotettu useita henkilöitä. Poliisi oli nopeasti paikalla ja otti kiinni epäillyn tekijän klo 16.05.

Poliisi joutui kiinnioton yhteydessä käyttämään ampuma-asetta, ampuen epäiltyä tekijää alavartaloon. Hän on sairaalahoidossa, poliisi kertoo tiedotteessa.

Uhreja on kahdeksan, joista kaksi on menehtynyt.

Poliisi kehotti yleisöä aiemmin välttämään Turun keskustan aluetta, mutta tällä hetkellä keskusta on poliisin mukaan turvallinen. Poliisin valmiutta on tapahtuman takia kohotettu ja näkyvyyttä on lisätty kaupunkien keskusta-alueilla koko maassa, poliisi kertoo.

Kaksi kuoli Turun puukotuksissa, epäilty on edelleen sairaalahoidossa – Ylen hetki hetkeltä -seuranta jatkuu lauantaina

Tämän tiedämme yön jälkeen: Turun puukottajalla oli kymmenen uhria – Poliisin mukaan uhrit valikoituvat sattumanvaraisesti 

"Lähdin jahtaamaan tekijää ja huusin: Varokaa, sillä on puukko!" – Näin silminnäkijät kertovat Turun tapahtumista