Barcelonan terrori-iskun tekijä voi sittenkin olla karkuteillä

Espanjan poliisin uusi lausunto kumoaa aiemmat puheet, joiden mukaan Barcelonan autoiskun pääepäilty olisi selvinnyt.

Barcelonan isku 2017
Poliiseja Cambrilsin kaduilla terrori-iskun jälkeen.
Poliiseja Cambrilsin kaduilla terrori-iskun jälkeen.David Gonzalez / EPA

Espanjan poliisin mukaan on mahdollista, että Barcelonan kävelykadulla autoa ajanut mies on edelleen elossa ja karkuteillä. Tiedot miehen roolista ja osallisuudesta Barcelonan terrori-iskuun ovat yhä epäselviä, mutta poliisin tutkinta näyttää kallistuvan siihen suuntaan, että kateissa oleva mies olisi ajanut pakettiauton Barcelonan kävelykadulle.

Uusi lausunto kumoaa poliisin aikaisempia puheita. Myöhään perjantai-iltana poliisi sanoi, että iskujen pääepäilty, eli väkijoukkoon ajetun auton kuljettaja, oli 17- tai 18-vuotias nuorukainen, joka kuoli perjantain vastaisena yönä Cambrilsissa, kun poliisi ampui viittä epäiltyä.

Esimerkiksi espanjalainen El País -sanomalehti kertoi jo aikaisemmin perjantaina nimettömien poliisilähteiden perusteella, että terrori-iskun pakettiauton kuljettaja olisi kuollut.

Poliisi kertoo Twitter-tilillään, että Cambrilsissa surmattujen viiden iskusta epäillyn henkilöllisyydet on selvitetty ja lisäksi kolme muuta epäiltyä on tunnistettu. Poliisi kertoo myös pidättäneensä neljä henkilöä liittyen Barcelonan ja Cambrilsin iskuihin.

Terrori-iskuissa on kuollut kaikkiaan 14 ihmistä ja loukkaantunut liki 130, pelastusviranomaiset kertovat.

Barcelonassa kuoli 13 ihmistä ja loukkaantui 120, kun pakettiauto ajoi torstaina illansuussa väkijoukkoon turistien suosimalla Las Ramblasin ostos- ja ravintola-alueella. Pakettiauton ajaja pakeni paikalta jalan.

Noin kahdeksan tuntia myöhemmin henkilöauto ajoi päin jalankulkijoita Cambrilsissa 120 kilometriä Barcelonan eteläpuolella. Kuusi siviiliä ja yksi poliisi loukkaantui. Yksi loukkaantuneista siviileistä kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Lähteet: AFP, Reuters