1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Poliisi vahvistaa: puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina – epäilty on 18-vuotias Marokon kansalainen

Rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset.

Turku
Turun kauppatori lauantaina 19. elokuuta 2017. Turun keskustassa puukotettiin useita ihmisiä perjantaina 18. elokuuta.
Turun kauppatori lauantaina 19. elokuuta 2017. Turun keskustassa puukotettiin useita ihmisiä perjantaina 18. elokuuta.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Keskusrikospoliisi vahvistaa, että Turun puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina. Epäilty on poliisin mukaan 18-vuotias Marokon kansalainen.

Poliisi kertoo lisätietoa myös uhreista. Kuolleet ovat Suomen kansalaisia, mutta loukkaantuneiden joukossa on yksi Italian ja kaksi Ruotsin kansalaista.

Kaksi uhreista on menehtynyt ja yhteensä kahdeksan loukkaantunut. Kolme henkilöä on edelleen hoidettavana teho-osastolla. Yksi näistä on epäilty tekijä. Poliisi pysäytti hänet ampumalla reiteen.

Nuorehko mieshenkilö puukotti perjantaina kello neljän jälkeen kymmentä ihmistä Turun keskustassa. Epäillyn henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

– Tässä vaiheessa poliisi ei tule kertomaan yhtään enempää. Haluamme tutkintarauhaa koko tiimille. Kello 14 palataan asiaan ja sitten vastataan kysymyksiin. Rupean tekemään tutkintaryhmän kanssa töitä, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Crista Granroth Keskusrikospoliisista kommentoi Ylelle.

Poliisi on yön aikana jatkanut tutkimuksiaan, kuulustellut silminnäkijöitä ja tehnyt erilaista teknistä tutkintaa.

Tutkinnanjohtaja Granroth ei suostu kertomaan yön aikana toteutetun tutkinnan yksityiskohdista enempää, eikä sitä, mitkä yön aikana tulleista lisätiedoista vaikuttivat rikosnimikkeeseen.

Vielä ei myöskään tiedetä, onko epäiltyä saatu kuulusteltua, toimiko epäilty yksin, kuinka monta ihmistä on otettu kiinni tai mitkä ovat uhrien sukupuolet.

Yle lähettää ylimääräisen uutislähetyksen televisiossa TV1:llä kello 11.59.

Seuraa täältä hetki hetkeltä Turun tapahtumien etenemistä.

Arkkipiispa Kari Mäkinen puukotuksesta: "Mitä enemmän elämä jatkuu arkisena, sitä nopeammin voimme käsitellä asiaa"

Toimittajalta - Muistetaan Turusta myös tämä: Yhtä väkivallantekijää kohti on joukoittain niitä, jotka panevat henkensä alttiiksi muiden edestä

Lue seuraavaksi