Yksi puukotuksen uhreista on alle 18-vuotias – Neljä loukkaantunutta yhä sairaalahoidossa Tyksissä

Neljä loukkaantunutta on päässyt pois sairaalasta ja kolme neljästä sairaalassa olevasta on edelleen Tyksissä teho-osastolla.

puukotus
Turun yliopistollinen keskussairaala lauantaina 19. elokuuta 2017. Turun yliopistolliseen sairaalaan tuotiin Turun joukkopuukotuksen jälkeen kymmenen ihmistä perjantaina 18. elokuuta.
Turun yliopistollinen keskussairaala lauantaina 19. elokuuta 2017. Turun yliopistolliseen sairaalaan tuotiin Turun joukkopuukotuksen jälkeen kymmenen ihmistä perjantaina 18. elokuuta. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa (Tyks) on Turussa eilen tapahtuneeseen puukotukseen liittyen ollut hoidettavana kahdeksan potilasta. Heistä neljä voidaan kotiuttaa tänään ja yksi henkilö pääsi kotiin jo aikaisemmin.

Kolme on edelleen vammojensa vuoksi tehohoidossa ja yksi osastohoidossa. Asiasta tiedotti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

– Tehopotilaat jäävät vielä teholle ja heitä on kolme, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä vahvistaa Ylelle.

Puukotuksessa loukkaantuneiden joukossa on yksi Ruotsin kansalainen, Italian kansalainen ja yksi Iso-Britannian kansalainen. Muut ovat Suomessa asuvia. Yksi loukkaantunut on alle 18-vuotias, muut ovat aikuisia.

Hänellä ei ole tarkempaa tietoa menehtyneistä.

– Teholta ei ole tullut uudempaa tietoa. Aamulla heidän tilansa oli vielä stabiili, Leena Setälä sanoo.

Kaikkiaan potilaita saapui Tyksiin perjantain aikana kymmenen. Heistä yksi menehtyi sairaalassa.

Päivystyksen mielenterveysyksikkö on tarjonnut apua useille henkilöille, joita tapaus on erityisesti järkyttänyt. Kriisikeskus Tyksin T-sairaalassa jatkaa toimintaansa toistaiseksi, ja yhteyden sinne saa numeroista 040 638 3659 ja 040 638 3657.

Juttua päivitetty 19.8. klo 12.28. Lisätty tieto, että yksi loukkaantuneista on Italian kansalainen.

_Juttua päivitetty 19.8. klo 14.28. Lisätty tieto, että yksi loukkaantuneista on Iso-Britannian kansalainen. _