Poliisi lisäsi partioita myös Itä-Suomessa – Kuopion torille betoniporsaita turvaamaan suurmarkkinoita

Poliisi lisäsi Turun murheellisten tapahtumien jälkeen partioiden määrää ja näkyvyyttä myös Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa.

Poliisipartio
Poliisiauto ja betoniporsaita suurmarkkinoiden aikaan Kuopion torilla.
Markku Malinen / Yle

Ylikomisario Petri Iso-Kuortin mukaan partioita lisättiin heti lauantaiksi, vaikka mitään erityistä Itä-Suomessa ei ole havaittu. Turun murhenäytelmä järkytti poliisimiehiä eri puolella Suomea.

– Tuollaisia tapauksia on erittäin vaikea ennalta estää. Ei siihen ole keinoja poliisilla, sosiaaliviranomaisilla eikä esimerkiksi mielenterveystyötä tekevillä. Poliisi saa kyllä vinkkejä, mutta ei ketään ihmistä voi sulkea sen takia vankilaan, että jostakin on annettu vinkki.

Petri Isokuortti arvioi, että Turun tapaus tulee vaikuttamaan poliisin ja viranomaisten toimintaan. Keinoja asioihin puuttumiseen toivotaan lisää.

– Viranomaisten on nykyisin erittäin vaikea reagoida niinsanottuihin heikkoihin signaaleihin. Voimme käydä kysymässä oven takana ihmiseltä, että miten menee, mutta siihen se jää. Ihmisten seuraaminen on mahdotonta, sillä tarkkailu vaatisi arvioiden kymmenen viranomaista yhtä seurattavaa kohti.

– Uusia keinoja tarvitaan, enkä nyt tarkoita yksistään pakkokeinoja, Isokuortti sanoo.

Muun muassa Kuopion torin valvontaa tehostettu suurmarkkinoiden vuoksi

Poliisi on partioinut Turun tapahtumien jälkeen näkyvästi muun muassa Kuopion torilla, jossa on käynnissä sunnuntai-iltaan asti jatkuvat kansainväliset suurmarkkinat. Perjantai-iltana useammalle torille johtavalle kulkuväylälle ilmestyi myös ajoa estäviä betoniporsaita.

Komisario Pekka Koistinen Itä-Suomen polisiin tilannekeskuksesta kertoo, että betoniporsasesteet erilaisiin tapahtumiin ovat olleet kaupungin kanssa puheissa jo pidemmän aikaa. Nyt niitä päätettiin käyttää valmiustason nostamiseksi Turun tragedian jälkeen.

Päivitys kello 13.19: Juttua päivitetty Kuopion torin osalta