1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Terroristiepäillyt

Turun terroriepäily nousi maailman otsikoihin

Suomen poliisi pitää puukotuksia terrorismina, on useimpien juttujen kantava ajatus.

Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Tiedotusvälineet ympäri maailmaa ovat uutisoineet Turussa perjantaina tehdystä epäillystä terrori-iskusta. Iskusta ovat kirjoittaneet muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun), amerikkalainen CNN (siirryt toiseen palveluun) ja al-Jazeera (siirryt toiseen palveluun).

Ruotsissa muun muassa SVT (siirryt toiseen palveluun) ja Svenska Dagbladet (siirryt toiseen palveluun) ovat pitäneet Turun iskua näkyvästi esillä, mikä voi johtua siitä, että loukkaantuneiden joukossa oli ruotsalaisia.

Isku on huomioitu laajalti myös Venäjällä, missä useat viestimet ovat seuranneet verkkosivuillaan tilanteen kehittymistä. Iskusta uutisoivat muun muassa Vedomosti (siirryt toiseen palveluun), NTV (siirryt toiseen palveluun) sekä RT (siirryt toiseen palveluun).

Turun iskusta ovat kirjoittaneet myös Washington Post (siirryt toiseen palveluun), Frankfurter Allgemeine (siirryt toiseen palveluun) ja Le Monde (siirryt toiseen palveluun).

Näyttää siltä, että kansainvälisten viestinten mielenkiinnon on herättänyt juurikin se, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomessa tehtyä väkivaltaa tutkitaan terroristisena tekona.

Kansainväliset viestimet uutisoivat jo perjantaina laajasti Turun puukotuksista.