1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Suojelupoliisi: Suomessa epäillään ensimmäistä kertaa terroritekoa – uhka-arvio säilyy ennallaan

Keskusrikospoliisi tutkii puukotuksia terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja niiden yrityksinä

Turku
Supo tiekkari.
Suojelupoliisin tiedotustilaisuus terrorismin uhkasta

Suojelupoliisi ei nosta terrorismin uhka-arviotaan Turun eilisen puukotuksen jälkeen, vaan säilyttää sen toistaiseksi ennallaan. Uhka-arviota nostettiin viimeiksi kesäkuun puolivälissä.

– Turun epäilty terroriteko vastaa uhka-arviotamme, kertoo Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari Supon tuoreessa tiedotteessa.

Supon käytössä on neliportainen uhka-asteikko. Supon mukaan nyt ollaan uhka-arvion toisella askelmalla: uhka on kohonnut.

– Olemme nyt ensimmmäistä kertaa tilanteessa, jossa epäillään, että Suomessa on tapahtunut terroriteko, Pelttari totesi tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Supon erikoistutkija Pekka Hiltusen mukaan on todennäköistä, että teon motiivit löytyvät terrorismin piiristä.

Turussa puukotettiin eilen perjantaina kymmentä ihmistä. Heistä kaksi on kuollut ja kahdeksan loukkaantunut. Kuolleet ovat Suomen kansalaisia. Loukkaantuneiden joukossa on yksi Italian, yksi Britannian ja yksi Ruotsin kansalainen. Molemmat puukotuksissa kuolleet ovat naisia. Loukkaantuneista kaksi on miehiä, muut naisia.

Myös epäilty puukottaja on loukkaantunut poliisin ammuttua häntä reiteen. Epäilty mies on 18-vuotias Marokon kansalainen.

Keskusrikospoliisi tutkii puukotuksia terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja niiden yrityksinä. Suojelupoliisi osallistuu aktiivisesti Turun tapahtumien selvittämiseen yhdessä KRP:n ja Lounais-Suomen poliisin kanssa.

Lisää aiheesta:

Terrorismin uhka Suomessa on kohonnut – mitä se tarkoittaa?

Lue seuraavaksi