Viron presidentti Turun puukotuksista: "En osaa edes kuvitella halveksuttavampaa tekoa kuin hyökkäys rauhallista väestöä vastaan"

Viron presidentti esittää syvän osanoton uhrien läheisille ja kaikille suomalaisille.

Turku
 Kersti Kaljulaid
Kersti KaljulaidValda Kalnina / EPA

Viron presidentti Kersti Kaljulaid julkaisi osanottonsa Turun puukotuksista medialle. Tässä se sanasta sanaan:

”En osaa edes kuvitella halveksuttavampaa tekoa kuin hyökkäys rauhallista väestöä vastaan. Inhimilliseltä kannalta ei ole loppujen lopuksi merkitystä, luokitellaanko tapaus terroriteoksi vai ”tavalliseksi” hyökkäykseksi – hyökkäys perjantai-iltapäivänä kadulla kaikessa rauhassa kulkevien ihmisten kimppuun on raukkamainen ja vastenmielinen teko.

Tämä on raskas päivä ja raskas viikonloppu Suomelle ja suomalaisille. Raskas se on myös virolaisille, sillä meillä on aivan erityinen yhteys Suomeen. Me hengitämme samaan tahtiin suomalaisten kanssa, me ymmärrämme toisiamme useimmiten jo puolesta sanasta. Ja kun heillä on vaikeaa, jaamme heidän tuskansa. Syvä osanottoni uhrien läheisille ja kaikille suomalaisille, joita hyökkäys suoraan tai välillisesti kosketti.

Monet meistä ovat käyneet Turussa, monella on siellä ystäviä ja tuttavia. Myös tänään, kun Paavo Järvi johtama Viron festivaaliorkesteri konsertoi Turun musiikkijuhlilla. Konsertti alkaa kello 19 – hiljennymme tuolloin hetkeksi myös täällä Virossa, ja ajatuksemme ovat naapureidemme luona.”

Lue myös:

Eri maiden johtajat ja poliitikot reagoivat Turun väkivallantekoon