1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Turun puukotusten uhreja muistetaan koko maassa, epäilty ei ole supon erityisseurannassa, koko maassa tuulista

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Iltamessu Turussa.
Lotta Sundström / Yle

Hiljainen hetki Turun epäillyn terrori-iskun uhrien muistoksi – seuraa suorana

Suomessa hiljennytään tänään kello kymmenen minuutin hiljaiseen hetkeen Turun epäillyn terrori-iskun uhrien muistoksi. Hiljaista hetkeä vietetään maan hallituksen vetoomuksesta koko maassa sunnuntaina 20. elokuuta kello 10.

Hiljaisen hetken viettoa Turun kauppatorilla voi seurata suorana Ylen verkossa jo 09.30 alkaen. Tapahtumaan osallistuvat muun muassa kaupunginjohtaja Aleksi Randell ja arkkipiispa Kari Mäkinen.

Ihmisiä poistumassa Turun puukotusten uhrien rukoushetkestä Turun Tuomiokirkossa perjantaina 18. elokuuta 2017.
Puukotusten uhrien rukoushetki pidettiin Turun tuomiokirkossa perjantaina 18. elokuuta 2017.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Supo: Turun puukotuksista epäilty ei ole ollut terrorismintorjunnan erityisseurannassa

Puukotuksista epäilty 18-vuotias Marokon kansalainen on ollut Suomessa turvapaikkaprosessissa. Sen takia viranomaisilla on hänestä jonkin verran taustatietoa. Supon erityisessä seurannassa epäilty tekijä ei kuitenkaan ole ollut.

Teon motiivi ei vielä ole tiedossa. Pääepäillyn lisäksi pidätettynä on neljä muuta ihmistä. Suojelupoliisi ei vielä arvioi julkisesti, oliko tekijän takana suurempi, järjestäytynyt ryhmä. Poliisin on määrä kuulla epäiltyä tänään tulkin avustuksella.

Poliisi järjestää tänään Turun keskustassa perjantain tapahtumien rekonstruktion. Rekonstruktio aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia. Keskusrikospoliisi on luvannut tiedottaa tänään kello 14 tutkinnan etenemisestä.

Vain reilu puolet työttömistä haastatellaan niin usein kuin pitäisi

Vain vähän yli puolet työttömistä työnhakijoista haastatellaan niin usein kuin pitäisi. Hallitus on luvannut, että tämän vuoden alusta lähtien TE-toimistot haastattelevat kaikki työttömät vähintään kolmen kuukauden välein.

Työ- ja elinkeinoministeriön laskelmien mukaan kesäkuun alussa määräaikaishaastattelu oli tehty 57 prosentille työttömistä. Hallitus myönsi tälle vuodelle 10 miljoonan euron määrärahan, jolla voi palkata 200 työntekijää TE-toimistoihin.

Jonotusta Te-toimistossa.
Emmi Korhonen / Lehtikuva

Espanjan poliisi etsii yhä Barcelonan iskun epäiltyä päätekijää

Espanjan poliisi etsii parhaillaan 22-vuotiasta Younes Abouyaaqoubia. Marokossa syntynyt Abouyaaqoub on lehtitietojen mukaan poliisin pääepäilty kuljettajaksi, joka runnoi pakettiauton torstaina väkijoukkoon Barcelonassa.

Poliisi ei ole toistaiseksi täsmentänyt, missä roolissa he uskovat Abouyaaqoubin toimineen iskussa. Sunnuntaina pidetään Barcelonan kuuluissa Sagrada Familia -katedraalissa jumalanpalvelus iskussa menehtyneiden muistoksi. Yle seuraa tilannetta.

Poliisioperaatio Ripolissa 18. elokuuta.
Poliisioperaatio Ripolissa 18. elokuuta.Robin Townsend / EPA

Suomalaisen auto varastettiin Venäjällä – alkoi puolentoista vuoden piina

Venäjän tulli vaati auton tuonnista tullia. Kari Repo voitti oikeusjutun tullia vastaan. Revon kiista Viipurin tullin kanssa lähti käyntiin puolitoista vuotta sitten, kun suomalaisen auto varastettiin Venäjällä Kamennogorskissa Karjalankannaksella.

Kari Repo, Vainikkala, auto varastettiin Venäjällä
Kari Revon auto varastettiin Venäjällä. Kalle Schönberg / Yle

Sää on tuulinen koko maassa

Sunnuntaina lounaanpuoleinen tuuli on voimakasta koko maassa. Voimakkaimmin tuuli puhaltaa Pohjanmaan maakuntien rannikkoseuduilla sekä Pohjois-Suomessa. Lapissa on sateista, muualla melko aurinkoista.

Lue lisää säästä yle.fi/saa.

Varoituskartta koko Suomen alueelle 20. elokuuta.
Yle
Lue seuraavaksi