Pääministeri: Irak aloittanut hyökkäyksen Isisin hallitsemaan kaupunkiin

Irak aloittaa taistelun Tal Afarin kaupungin valtaamiseksi terroristijärjestö Isisiltä, kertoo maan pääministeri Haider al-Abadi.

Irakin armeija tukijoukkoineen valtasi Tal Afarin lähellä sijaitsevan Mosulin heinäkuun alussa. Nyt taistelut jatkuvat Tal Afarin valtaamiseksi Isisiltä. Kuvassa Mosul taistelujen jälkeen 9.7. 2017. Kuva: Ahmad Al-Rubaye / AFP

Irakin pääministeri Haider al-Abadi sanoi televisioidussa puheessaan, että Irakin turvallisuusjoukot käynnistivät sunnuntain puolella hyökkäyksen Tal Afarin kaupungin islamistimilitantteja vastaan.

– Te joko kuolette tai antaudutte, pääministeri uhkasi Isis-taistelijoita.

Irakin joukkoja tukee Yhdysvaltain tukema liittouma, jonka avulla myös Irakin toiseksi suurin kaupunki Mosul vallattiin takaisin Isisin hallinnasta heinäkuussa yhdeksän kuukautta kestäneen taistelun päätteeksi.

Irakin ja Yhdysvaltain sotilasviranomaiset ovat arvioineet, että Tal Afarissa on  noin 2 000 Isisin taistelijaa ja alle 100 000 asukasta.

Lähellä Mosulia sijaitseva Tal Afar on noin 60 kilometrin päässä Syyrian rajalta. Kaupunki ja sen ympärillä oleva laaja autiomaa-alue on ollut Isisin hallussa vuoden 2014 alkupuolelta asti.

Alkuviikosta Irakin armeijan ja sen liittolaisten kerrottiin valmistelevan uutta hyökkäystä Isisin pesäkkeisiin kohdistuvien pommitusten avulla. Maahyökkäyksen oli määrä alkaa pommitusvalmistelun päätyttyä.

_Lähteet: AFP, Reuters _